"ON SUTRA IDE U ŠKOLU!" Fudbaler Arsenala Itan Nvaneri postao najmlađi debitant u istoriji Premijer lige, navijači mu spevali pesmu (VIDEO)

Novosti online

18. 09. 2022. u 17:25

FUDBALER Arsenala Itan Nvaneri postao je danas najmlađi igrač koji je igrao utakmicu Premijer lige.

ОН СУТРА ИДЕ У ШКОЛУ!  Фудбалер Арсенала Итан Нванери постао најмлађи дебитант у историји Премијер лиге, навијачи му спевали песму (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/ AP

On je debitovao za ekipu Arsenala na meču protiv Brentforda u osmom kolu Premijer lige sa 15 godina i 181 danom.

Nvaneri je ušao u igru u 92. minutu čime je oborio rekord Harvija Eliota, koji je debitovao u Premijer ligi igrajući za Fulam sa 16 godina i 30 dana. 

Dosadašnji rekorder Arsenala bio je Džek Vilšir, sadašnji trener omladinske ekipe Arsenala (U-18) za koju Nvaneri još ima pravo nastupa, a debitovao je za njih sa 14 godina.

- Trenirao je nekoliko puta sa nama i juče mi je palo na pamet da ga uvedem ako se ukaže prilika. Mislim da ovim šaljemo jasnu poruku ko smo kao klub. Juče sam mu rekao da će biti na klupi i da bude spreman . I bio je spreman. Samo sam mu rekao "čestitam ti i uživaj" - rekao je posle meča menadžer tobdžija Mikel Arteta.


Navijači Arsenala su sa tribina pevali "On ujutru ide u školu..." kada je mladi engleski reprezentativac ušao u igru.

Nvaneri je rođen 2007. godine što znači da se stadion "Emirejts", koji je nov, otvorio pre nego što je on rođen - navodi Bi-Bi-Si.

Arsenal je pobedio Brentford sa 3:0. Arsenal je prvi na tabeli Premijer lige sa 18 godina.

Pre nekoliko dana je 13-godišnji Kristofer Aterton postao najmlađi debitant u istoriji fudbala Britanskih ostrva, kada je debitovao Glenavon u Liga kupu Severne Irske i uspeo da se upiše u listu strelaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)