HOLAND JE VEĆ ISPISAO ISTORIJU: Norvežanin sada napada rekord koji se čini nedodirljivim za sve

Novosti online

04. 09. 2022. u 14:33

NORVEŠKI fudbaler Erling Holand potpuno je srušio stari kliše o tome da fudbaleru treba vremena da se prilagodi na novu ligu, tako što je oborio već dva rekorda.

ХОЛАНД ЈЕ ВЕЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Норвежанин сада напада рекорд који се чини недодирљивим за све

FOTO:EPA

Napadaču Mančester sitija bilo je potrebno samo 38 minuta da postigne svoj drugi uzastopni het-trik u Premijer ligi protiv Notingem Foresta u prošlom kolu, dok je Siti stigao do pobede od 6:0.

 

U prethodnom meču protiv Kristal Palasa, postigao je tri gola za 19 minuta. Holand je već postigao više golova u pet utakmica nego što je Norič postigao prošle sezone u prvih 20 i ima više šuteva na gol u aktuelnoj sezoni 2022-2023 od 15 timova iz Premijer lige, uključujući Čelsi i Mančester junajted.


Norvežanin je počeo sezonu sa dva gola protiv Vest Hema i samo jednom nije uspeo da zatrese mrežu protivnika, protiv Bornmuta. Holand već ima devet golova i oborio je dva rekorda protiv Foresta: strelac je najvećeg broja golova u avgustu u istoriji Premijer lige, nadmašivši rekord koji su zajedno držali Miki Kvin i Serhio Aguero, koji su obojica postigli po osam. Demba Ba je do srede držao rekord za najmanje utakmica potrebnih za dva het-trika u Premijer ligi sa 21. Halandu je bilo potrebno samo pet.

U svom prvom mesecu u Engleskoj, Holand je već oborio dva rekorda Premijer lige i, slaže se većina posmatrača, vrlo je verovatno da će i one srušiti i ostale ako ostane u Sitiju dovoljno dugo.



Navijači Mančester sitija primili su k srcu Holanda, čiji je otac Alf-Inge, takođe igrao za ovaj klub.

U međuvremenu, komentatori u Engleskoj posežu za pohvalama, a čak i rekord Alana Širera u Premijer ligi od 260 golova izgleda ranjiv, ako Norvežanin ostane u formi i ostane u Mančesteru.


- Ovaj momak će oboriti skoro svaki rekord što se tiče golova. Prevelik je, prebrz i savršeno završava ispred gola. I igra u timu koji stvara desetine šansi. Sve što mu treba je da izbegne povrede - napisao je na svom "tviter" profilu legendarni Majkl Oven.


Drugi čuveni engleski napadač, Gari Lineker, primetio je tokom poluvremena utakmice protiv Foresta, da je Holandu trebalo samo 90 minuta da postigne šest golova, odnosno, dao je tri gola tokom drugih 45 minuta protiv Palasa i prvih 45 protiv Foresta.

- Holand je postigao hettrik u poslednja 2 poluvremena koja je igrao - napisao je Lineker, a još ranije je sugerisao da Norvežanin ovim tempom može dostići Širera, dok za napadača Totenhema, Harija Kejna to nije siguran.

Inače, Kejn se sa 188 golova, trenutno nalazi na trećem mestu na večitoj listi strelaca Premijer lige, iza pomenutog Širera koji ima 260 i Vejna Runija koji ih je postigao 208.


BONUS VIDEO: Gol Natha iz penala u derbiju
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere