ŠANSA ZA TREĆI "SPOJ" Partizan putuje na revanš Hamrunu, crno-beli za kontinuitet u igranju grupne faze evrotakmičenja

N. ILjUKIĆ

24. 08. 2022. u 09:30

U SEZONI koja je pošla naopako i na čijem startu je Partizan potrošio mnoge kredite, jednog mladog trenera, veru u sebe i šansu za plasman u Ligu Evrope, pojavila se šansa da se ipak ostane na evropskom koloseku.

ШАНСА ЗА ТРЕЋИ СПОЈ Партизан путује на реванш Хамруну, црно-бели за континуитет у игрању групне фазе евротакмичења

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Iako su se pojedinci u sportskom sektoru u Humskoj 1 trudili da budu aktivni učesnici u "samoubistvu iz zasede", ovaj i ovakav Partizan je sa novim strategom Gordanom Petrićem najverovatnije pronašao put po šumama i gorama silnih iskušenja, pa će skoro izvesno treći put u istoriji uspeti da "poveže" sezone u grupama u jednom od evropskih takmičenja.

Pre šest dana je u prvom meču plej-ofa za Ligu konferencija u Beogradu savladan Hamrun (4:1) i ekspedicija "parnog valjka" danas kreće na revanš na Maltu koji će, samo naizgled, biti sličan fudbalskoj ekskurziji.

Sutra od 20 časova, crno-beli će se boriti za sve i svašta, od koeficijenata, do para, ali pre svega za svoj obraz i kontinuitet na evropskoj sceni koji znači mnogo igračima, navijačima, imidžu kluba i njegovoj kasi. Dosad su dvaput igrali najmanje dve zaredom grupne faze na međunarodnoj sceni. To su učinili najpre 2008, 20009. i 2010. godine, kada su prvo nastupali u Kupu UEFA, zatim u Ligi Evrope, pa u svojoj drugoj Ligi šampiona. Sledeći put to se dogodilo 2014. i 2015, kada je tim iz Humske "spojio" dve grupne faze Lige Evrope.

Pamte partizanovci i neka proleća u Evropi, a poslednje je zamirisalo prošle sezone, kada se posle borbi u grupnoj fazi Lige konferecija "valjak" našao u šesnaestini finala sa Spartom iz Praga, a u osmini finala ga je zaostavio Fejenord. Sutra uveče je red da se preskoči prepreka na Malti i da se sačeka žreb za novu grupu u Ligi konferencija. Ona donosi evropski šarm na svu letnju muku koja je snašla Partizan, pa je zato sportski, strateški, a i poslovno izuzetno važno da u petak u 14.30 u Istanbulu, na žrebu za grupnu fazu ovog takmičenja Partizan ima svog predstavnika.

U IGRI MILIONI EVRA

BORIĆE se sutra uveče Partizan za plasman u Ligu konferencija, za UEFA koeficijente za srpski fudbal, ali i evre u svojoj kasi. Naime, samo plasman u LK donosi 2.940.000 evra, a u grupnoj fazi UEFA za svaku pobedu plaća 500.000, remi 166.000 evra. Eventualno prvo mesto u grupi je dodatnih 650.000, a drugo 325.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo