LEPA SI KAO MITROV GOL U 90. MINUTU! Srpski as potvrdio klasu u finišu meča sa Brentfordom

N. ILjUKIĆ

22. 08. 2022. u 09:30

DANAŠNjI momci, kada se udvaraju devojkama, iz rukava znaju da izbace biser: "Lepa si kao gol u 90. minutu!" Da znaju takve srećnice kako Aleksandar Mitrović zna da glavom zakuca loptu Portugalcima, ili nekom tamo Brentfordu par trenutaka pre poslednjeg zvižduka sudije, možda bi i bez previše razmišljanja došle na zakazano mesto u zakazano vreme.

ЛЕПА СИ КАО МИТРОВ ГОЛ У 90. МИНУТУ! Српски ас потврдио класу у финишу меча са Брентфордом

FOTO: Tanjug/AP

Srpski fudbalski as je opet digao fudbalsku Englesku na noge, a navijače Fulama bacio u delirijum pre dva dana, kada je u 90. minutu obezbedio svom timu prvi trijumf u sezoni na meču sa Brentfordom. Vodio je tim iz Londona sa ubedljivih 2:0, na poluvreme otišao sa 2:1, gosti su u 71. minutu stigli do izjednačenja, ali se, kao i mnogo puta do sada, za sve pitao Mitrović. Centaršut Mbabua s desne strane, skok i trzaj glavom i lopta koja leti baš tamo gde treba. A sa asistentom i saigračem Kevinom Mbabuom Mitrović će biti direktan rival na terenu u 3. kolu Mundijala u Kataru, u kojem Srbija igra sa Švajcarskom.

- Ovo je naša prva pobeda u sezoni i presrećan sam što smo do nje stigli i pored činjenice da je utakmica otišla u dramatičan finiš posle našeg ubedljivog vođstva. Ovakvi trenuci se pamte, a ja sam srećan što su navijači Fulama još jednom videli sjajnu utakmicu. Imali smo i tokom ove utakmice uspone i padove, promašio sam dve sjajne šanse kod našeg vođstva od 2:1, a i odmah posle izjednačenja gostiju. Ipak, ostao sam miran, pribran i verovao sam da možemo do pobede - kaže Mitrović.

Statistika i Aleksandar Mitrović se vole od prvog dana njegove profesionalne karijere. Ta statistika kaže da je, bar do nedelje uveče, Mitrović bio na čelu liste strelaca Premijer lige sa još trojicom rivala. Majstorijama je podsetio na učinak iz prošle sezone, kada je poneo titulu najboljeg igrača i najboljeg golgetera Čempionšipa. Tada je ispisao neke nove rekorde, ali najlepše strane istorije Fulama i drugog ranga takmičenja u Engleskoj. I sve to sa 27 godina, kada su pred njim možda i najblistavije partije, kojih ćemo tek da se nagledamo.

- Sezona je tek počela i od nje očekujemo neke značajne stvari. Ekipa funkcioniše vrlo dobro, to navijači osećaju u svakom trenutku tokom naših utakmica. Mi smo tim koji želi da napreduje iz nedelje u nedelju i voleo bih da ove sezone budemo dostojan rival svakom timu koji izađe na meč protiv nas. Srećan sam zbog svojih golova, ali oni su samo rezulat sjajnog timskog rada - jasan je Mitrović.

Eto, tako je izgledao put Fulama od sumraka do svitanja. Izvukao se Liverpul (2:2) u prvom kolu, provukli su se i Vulvsi (0:0) posle promašenog penala našeg asa. Brentfordu je Mitrović naplatio sve sa kamatom. Od trećeg ružnog remija uspeo da stvori lepoticu od pobede. Lepu kao gol u 90!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)