GOLEADE HRABRE PRED PJUNIK: Crvena zvezda sa gol-razlikom 17:1 u prva četiri kola pokazala da je spremna za izazove Lige šampiona

Đorđe Samoilović

31. 07. 2022. u 10:00

ČETVORKA protiv Radničkog, petica protiv Kolubare pa onda torpedovanje Radnika iz Surdulice (6:0). Između poslednje dve, "samo" dva pogotka u Lučanima u sudaru sa Mladosti (2:1). Sveukupno - gol razlika 17:1 na četiri meča. Padaju rivali Crvene zvezde u "domaćici" na početku sezone pokošeni kao kegle.

ГОЛЕАДЕ ХРАБРЕ ПРЕД ПЈУНИК: Црвена звезда са гол-разликом 17:1 у прва четири кола показала да је спремна за изазове Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Goleade, jedna za drugom na stadionu "Rajko Mitić" u prva četiri kola Superlige podižu ionako već uzavrelu temperaturu u navijačkom korpusu i utemeljuju optimizam pred početak evropskih izazova.

Prva prepreka na putu ka povratku u Ligu šampiona posle dve godine u Ligi Evrope je rival baš po meri da se ovaj trend nastavi - Pjunik iz Jermenije, koji u sredu (20.45) gostuje šampionu u prvoj epizodi dvomeča trećeg kola kvalifikacija za ulazak u elitni kup UEFA.

- Želeli smo jak start, jake pripreme su bile, videlo se da smo bili mnogo umorni. Znali smo zbog čega nisu bile neke zadovoljavajuće utakmice. Hteli smo sa četiri pobede da sačekamo Evropu i spremni smo. Imamo kvalitet da igramo dobar fudbal na međunarodnoj sceni - kazao je posle meča sa Radnikom raspoložen i nasmejan Dejan Stanković, trener crveno-belih.

S tim da, naravno, treba napraviti otklon od bilo kakvog unapred zakazanog slavlja i priželjkivanja rivala u plej-ofu (žreb u utorak, 12.00). Jer koliko god da kanonade protiv nedoraslih timova u srpskom prvenstvu pune samopouzdanje, Evropa sa druge strane ne dopušta nikakav vid opuštanja. Mada Stankovićev tim u prethodne dve i po godine i nije pokazivao znake takvog razmišljanja.

- Ne smemo da se opuštamo. Očekuje nas veoma važan period i kvalifikacije za Ligu šampiona. Prvi protivnik je Pjunik i u mislima se već pripremamo za taj susret. Ekipa je spremna za sve što nas čeka i daćemo sve od sebe da obradujemo zvezdaše - rekao je napadač Aleksandar Pešić.

Trenera Zvezde može da raduje i šarenolika lista strelaca koju predvodi Milan Pavkov (5), a slede ga Aleksandar Katai (3), Kings Kangva (2), Osman Bukari (2) i Gelor Kanga.

Takođe, novajlije Nemanja Milunović i Aleksandar Pešić su dobili i te kako dragocene minute. Visoki štoper je na terenu bez većih problema proveo 90 minuta , krenuo da pravi konekciju sa Aleksandrom Dragovićem u srcu odbrane Crvene zvezde i kao što su svi navikli dominira u skoku.

Sa druge strane, Pešić je i pored nedostatka realizacije podsetio da je jednako dobar i u razigravanju saigrača. "Štikla" kojom je otvorio prostor Ivaniću da načne Radnik najbolji je pokazatelj univerzalnosti novog-starog špica crveno-belih.

- Milunović je odradio jedan trening, ali je proveo mnogo vremena u Zvezdi i adaptacija mu nije bila potrebna. Zna kako igramo, kako se branimo i vršimo pritisak. Spreman je došao, prošao pripreme. Pešić je dobio 60 minuta, fizički je dosta iza ekipe, ali je odigrao fenomenalno, asistirao, dobro se kretao Prezadovoljan sam, minuti mu trebaju i veliko je pojačanje za Zvezdu - dodao je Stanković.

Još jedna pozitiva sa prve četiri utakmice u domaćem prvenstvu je Kings Kangva. Igra veziste iz Zambije, koji ponekad deluje kao da je na baterije, bacila je u trans negde oko 12.000 ljudi na stadionu "Rajko Mitić" kada je prvo sa dva lažnjaka kao na ringišpilu "provozao" Radnikovog igrača Oreščanina, pa onda loptu lansirao kao đule u mrežu Ranđelovića.

- Velika pobeda za nas, ali moramo da nastavimo u tom ritmu. Izuzetno mi je drago zbog gola, bio je efektan, kao i svi koje smo postigli danas. Zadovoljan sam pobedom, ali u sredu nas očekuje novi izazov. Hvala i navijačima, atmosfera koju prave je neverovatna, odmah po postizanju gola sam otrčao do njih, ali još su nam potrebniji u sredu. Nadam se da ću se i tad upisati u strelce, podjednako efektno - rekao je Kangva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu