PARTIZAN ZAUSTAVLJEN: Drugi kiks crno-belih, TSC odoleo u Humskoj

Č. V.

23. 07. 2022. u 20:14 >> 23:03

FUDABLERI Partizana još jednom su zaustavljeni u Mocart Bet Superligi Srbije, pošto su odigrali 0:0 protiv TSC-a na svom terenu.

ПАРТИЗАН ЗАУСТАВЉЕН: Други кикс црно-белих, ТСЦ одолео у Хумској

FOTO: M. Vukadinović

Za razliku od prošla dva meča gde je napad radio, na ovom susretu crno-beli nisu pokazali mnogo toga u tom segmentu. Dominirali su izabranici Ilije Stolice, ali jedine tri prave šanse imali su u prvom poluvremenu kada je stativa spasila goste, odnosno u finišu susreta kada je Stojić sjajnim klizećim startom sprečio Baždara da se upiše u strelce, a potom iz dobre pozicije Ilića nije uspeo da savlada ni Menig.

Tim Žarka Lazetića je od prvog minuta znao šta želi, dobro je stajao na terenu i nije dozvolio rivalu da ga ozbiljno ugrožava, osim u dva pomenuta puta. TSC je jednom ozbiljnije pripretio kada je udarac Čalušića glavom otišao malo pored gola Stevanovića.

Priliku da debituje u crno-belom od 58. minuta dobio je Fuseni Dijabate. Uneo je živosti, pokazao da zna lopte, ali nije napravio neku veliku razliku. Ipak, rano je za sud o tome koliko fudbaler iz Malija zaista može.

Deluje da se najviše trudio rezervista Kvinsi Menig. Probijao je, trčao, odlagao lopte saigračima, no mreža ekipe iz Bačke Topole se na ovom susretu nije zatresla.

Ovo je već drugi remi Partizana u samo tri kola. Prošlog vikenda su odigrali 3:3 u Nišu protiv Radničkog, pa Crvena zvezda ima priliku da pobedom u Lučanima pobegne večitom rivalu na četiri boda.

Crno-beli sada imaju pet bodova, baš kao i TSC. Jedine dve ekipe sa maksimalnim učinkom su Zvezda i Vojvodina.

Partizan - TSC 0:0

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 4.000. Sudija: Milan Mitić (Leskovac).

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac (od 79. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Belić (od 79. Petković) – Andrade (od 88. Baždar), Natho (od 58. Menig) , Terzić (od 58. Dijabate) – Rikardo.

TSC (3-5-2): Ilić – Stojić, Antonić, Čalušić – Cvetković (od 83. Stanojlović), Stojković, Đakovac, Kuveljić (od 83. Krpić), Jovanović (od 72. Tomanović) – Ratkov (od 61. Stanojev), Vukić.

 

Drugo poluvreme: Partizan - TSC 0:0

90+9' - Kraj utakmice!

90+7' - Još jedna velika šansa za domaće. Menig je šutirao iz neposredne blizine, no opet borbenost gostiju dolazi do izražaja koji sprečavaju Holanđanina da se upiše u strelce.

90' - Igra je prekinuta u finišu. Rikardo je udario golmana gostiju Ilića koji je zaradio rasekotinu arkade. Napadač domaćeg tima je kažnjen žutim kartonom. Inače, sudija Mitić produžio je utakmicu šest minuta.

89' - Veliku priliku imao je rezervista crno-belih Samed Baždar. Povratnu loptu mu je ostavio Menig, ovaj šutirao iz prve, a odlično je uklizao i odbio loptu u korner Stojić.

81' - Negoduju navijači Partizana zbog toga što su na travi ostali da leže Cvetković i Kuveljić koji se žale na grčeve.

79' - Nova dvostruka izmena u domaćem timu. Utakmicu su završili Kristijan Belić i Aleksandar Lutovac, u igru su ušli Mihajlo Petković i Marko Živković.

78' - Zamalo hladan tuš. Stojković je oštro centrirao sa leve strane, a u poslednji čas ispred Stanojeva reagovao je Urošević i praktično sprečio rivala da postigne gol.

77' - Sve više pritiska Partizan, ipak ne uspevaju da pronađu način da ugroze gol Ilića. Osim udarca Uroševića u prvom poluvremenu, nije bilo pravih šansi.

Patrik Andrade/FOTO: M. Vukadinović

74' - Dva žuta karton u jednom napadu za goste. Najpre je Tomanović zbog prigovora upisan u beležnicu, a onda i Đakovac zbog oštrog prekršaja nad Dijabateom.

66' - Žuti karton dobio je i trener domaćeg tima Ilija Stolica koji je protestovao kod sudije Milana Mitića nezadovoljan nekom njegovom odlukom.

65' - Imao je Lutovac sreće da mu se lopta odbija od jednog igrača TSC-a, no šut je bio veoma loš. Morao je mnogo bolje desni bek Partizana.

60' - Kombinovali su rezervisti Dijabate i Menig. Holanđanin je probao iskosa sa leve strane, ali lopta je otišla visoko preko gola, pa do promene rezultata nije došlo.

57' - Dvostruku izmenu pravi Ilija Stolicu. Debi u klubu iz Humske beleži Fuseni Dijabate koj menja Nikolu Terzića, dok je umesto Bibarsa Natha u igru ušao Kvinsi Menig.

56' - Navijači Paritzana mogu biti zabrinuti zbog dosadašnje igre njihovih ljubimaca. Ne prete crno-beli kako se to očekuje i prilično se muče da ugroze rivala koji dobro stoje.

DUEL Ilić (TSC) i Urošević (Partizan)/FOTO: M. Vukadinović

50' - Natho je poslao loptu u kazneni prostor rivala, ali lako ju je golman gostiju Ilić uhvatio. Tom prilikom se povredio fudbaler gostiju Stojić koji je dobio udarac u gužvi koja je nastala u šesnaestercu tima iz Bačke Topole.

46' - Počelo je drugo poluvreme, treneri oba tima nisu ništa menjali.

Prvo poluvreme: Partizan - TSC 0:0

45+2' - Odličan napad gostiju. Sjajnim lažnjakom se Stojković oslobodio Lutovca, poslao loptu na drugu stativu gde je loptu čekao Cvetković čiji udarac je izblokirao Saničanin. To je ujedno bilo sve kada je prvo poluvreme u pitanju. Treba reći i da je u samom finišu požuteo štoper gostiju Goran Antonić.

45' - Oprobao je udarac i Natho iz velike daljine. Izraelac ume to mnogo bolje, lopta je otišla visoko preko gola.

41' - Natrčao je Urošević na odbijenu loptu, šutirao volej udarcem slabijom desnom nogom, uradio je to odlično, ali je Ilić uspeo da interveniše i uz pomoć stative odbije loptu u korner.

39' - Nešto žustrije su izabranici Ilije Stolice krenuli ka golu rivala u finišu prvog poluvremena. Posle jedne gužve Vujačić je šutirao poreg gola, te tako još uvek nema udarca u okvir gola.

37' - Aranđel Stojković je prvi požuteo na utakmici. Sjajno ga je prevario Lutovac, a levi bek TSC-a ga je rukama oborio, pa je domaćin dobio slobodan udarac iskosa sa desne strane.

Aleksandar Lutovac/FOTO: M. Vukadinović

31' - Dugo je trajao napad domaćeg tima, strpljivo ga je gradio Partizan. Lopta je došla do Terzića čiji udarac je izblokirao Stojković i omogućio Iliću da interveniše bez problema.

28' - Sudija Milan Mitić je odlučio da prekine meč i pošalje igrače na osveženje. Trenutna temperatura u Beogradu iznosi 29 stepeni Celzijusa.

23' - Najbolja prilika na utakmici za TSC. Fantastično je šutirao Čalušić glavom posle kornera, ali domaći su imali sreće što je lopta otišla pored gola.

20' - Dva loša kornera izveo je Partizan. Posle Andradea, nije dobro centrirao iz ugla ni Bibars Natho, što je retkost kada je on u pitanju.

16' - Izborio se za poziciju Rikardo Gomeš u duelu sa Čalušićem, ipak šutirao je pored gola. Nije ni mogao bolje jer mu je Hrvat dovoljno zasmetao i naterao ga da to loptu pošalje daleko od gola.

14' - Loš udarac iz ugla je izveo Andrade. Momak sa Zelenortskih Ostrva je centrirao na prvu stativu pravo na nogu Cvetkoviću.

11' - Korner za TSC izveo je Miloš Cvetković, a najviši u skoku bio je Antonić, ali loše je šutirao i lopta je otišla visoko preko gola.

8' - Lutovac je prvi uputio udarac na utakmici. Ušao je u sredinu, šutirao levom nogom, nije to uradio onako kako je želeo, pa je lopta otišla pored gola koji čuva Ilić.

Ilija Stolica/FOTO: M. Vukadinović

4' - Prvi ozbiljniji napad za domaće. Po desnoj strani je prošao Lutovac, poslao loptu po zemlji, no dobro je bio postavljen Stojić i nije dozvolio da ona stigne do Rikarda.

1' - Počela je utakmica u Humskoj i odmah je usledio prekid pošto je jedan igrač gostujuće ekipe dobio nezgodan udarac, ali meč se brzo nastavio.

Uoči meča:

Trener kluba iz Humske Ilija Stolica napravio je dosta promena u odnosu na meč u Nišu protiv Radičkog (3:3). Tako su se u prvoj postavi našli Aleksandar Lutovac, Siniša Saničanin, Kristijan Belić koji će biti bonus, kao i Nikola Terzić.

Navijači Partizana neće od starta videti novajliju Fusenija Dijabatea koji je ostao na klupi, kao i Kvinsi Menig, ali i Ljubomir Fejsa.

Crno-beli su prošle sezone u sva tri meča pobedili ekipu koju vodi Žarko Lazetić. Najpre je u Bačkoj Topoli bilo 3:1, dok je klub iz Humske na svom terenu slavio sa 2:0 i 4:1.

Oba tima u ovu utakmicu ulaze sa po jednom pobedom i remijem.

Sastavi:

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Belić – Andrade, Natho, Terzić – Rikardo.

TSC (3-5-2): Ilić – Stojić, Antonić, Čalušić – Cvetković, Stojković, Đakovac, Kuveljić, Jovanović – Ratkov, Vukić.

BONUS VIDEO: Radonjić zapevao, oduševio saigrače

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!