ZVEZDA U SOČIJU PROTIV ZENITA: Generalka sa prijateljima

Z. Ć.

02. 07. 2022. u 22:59

RUSKI šampion testira srpskog. Fudbaleri Crvene zvezde večeras (19.00, RTS) u Sočiju imaju generalnu probu pred početak nove sezone i to protiv Zenita, najbolje ekipe najveće zemlje na svetu.

ЗВЕЗДА У СОЧИЈУ ПРОТИВ ЗЕНИТА: Генералка са пријатељима

FOTO: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su juče u ranim jutarnjim časovima stigli u Soči, gde su lepo dočekani, a da će današnji meč biti u centru pažnje, svedoče i brojni bilbordi širom grada, koji pozivaju navijače da dođu i uživaju u fudbalskom spektaklu.


Zbog rata sa Ukrajinom, klubovi iz Rusije neće moći sledeće sezone da igraju u evropskim takmičenjima, pa se u uslovima nametnute izolacije dolazak Crvene zvezde doživljava kao čin prijateljske i sportske solidarnosti. Kao što je poznato, ruski gasni gigant "Gasprom" je generalni sponzor obe ove ekipe, a sa crveno-belima uskoro će na još dve godine produžiti ugovor, vredan deset miliona evra.

Iako je utakmica pripremna i prijateljska, napadač Zenita Ivan Sergejev je najavio da će na terenu sve prštati.

- Biće to zanimljiv meč. Iako su nam Srbi prijateljski narod, na terenu braća ne postoje. Bez obzira na to što je prijateljska utakmica, želimo pobedu. Biće i dosta navijača na tribinama, mnogo ljudi se trenutno odmara u Sočiju i doći će da pogledaju - istakao je Sergejev.

Sigurno će i Beograđani želeti da se predstave u što boljem svetlu. Na pripremama u Slovenije, crveno-beli su odigrali tri "mršave" utakmice na kojima su pokazali puno slabosti u napadu. Crveno-beli su pobedili Bravo (2:1), odigrali nerešeno sa Domžalama (1:1) i izgubili od Kopra (0:1).

- S obzirom na to da smo radili izuzetno jako i da smo na tri dana igrali utakmice, očekuju nas težak put i snažan rival, a videćemo ko će igrati. Ko god da izađe na teren, zahtevi su isti, a sigurno neću rizikovati sa igračima koji imaju manje fizičke probleme, jer znamo za šta se spremamo i bitno je da od 10. jula svi budu zdravi i pravi za početak prvenstva i ono što nas očekuje u nastavku-istakao je Dejan Stanković, trener crveno-belih.

Moguće je da Stanković ni na ovom meču neće moći da računa na dvojicu najisturenijih igrača. Obojica napadača, Ohi i Pavkov, imaju problema sa povredama i pitanje je koliko su spremni da se danas pokažu protiv snažnog protivnika. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!