STOLAR I ZIDAR KOJI JE DEBITOVAO ZA ITALIJU: Federiko Gati i neverovatna životna priča debitanta "azura"

Novosti online

12. 06. 2022. u 09:04 >> 09:09

SINOĆ je na programu bilo bogato veče u Ligi nacija, a derbi kola igrao se u Engleskoj, gde je domaća selekcija dočekala reprezentaciju Italije.

СТОЛАР И ЗИДАР КОЈИ ЈЕ ДЕБИТОВАО ЗА ИТАЛИЈУ: Федерико Гати и невероватна животна прича дебитанта азура

FOTO: PRINTKSRIN/JUTJUB

Bila je to rovovska bitka dveju zemalja koje su sa kombinovanim sastavima izašle na megdan jedna drugoj, bez svojih glavnih zvezda, u okviru grupe 3 Lige nacija. A jedna prelepa životna priča obeležila je pomenuti susret.

Ako fudbal i dalje zna da daje romantične priče, zasluge idu likovima poput Federika Gatija, koji nikada ne prestaju da veruju u svoje snove.

Rođen 24. juna 1998. godine u Rivoliju, Gati je stekao takozvani pripravnički staž, počevši sa fudbaslkog dna "čizme" do reprezentativnog dresa.

Sa 17 je počeo da radi kao zidar i stolar, nakon što mu je otac ostao bez posla, ali je u isto vreme igrao fudbal u nižerazrednim klubovima poput Saluca, Pavarola i Verbanije.

Sa ovim poslednjim je izborio promociju u Seriju D, pre daljeg skoka u karijeri, u Seriju C sa Pro Patrijom.

Federikov uspon, međutim, nije stao, s obzirom da ga je u Seriji B angažovao Frozinone, a potom i Juventus, koji ga je ukrao iz Torina plativši cifru od 7,5 miliona evra.

Vrhunac Gatijeve karijere, međutim, bilo je veče u subotu 11. juna 2022, kada je obukao dres italijanske reprezentacije i istrčao na teren kao starter protiv slavne Engleske. Stao je na mesto na kome su nekada stajali njegovi idoli, Đorđo Kjellini i Leonardo Bonući.

Foto: Instagram printskrin/bonuccileo19

Ovaj debitant upisao je žuti karton ali i pomogao Italiji da sačuva mrežu protiv "gordog-albiona". 

Bilo je to je jedinstveno iskustvo za dečaka, koji je do pre 4 godine radio povremeno i u prodavnici. Dokaz da radna etika, profesionalizam i vera daju svoje plodove, koji su ga doveli na čelo prestižne odbrane "azura". San koji se ostvario, ali ne i tačka na kojoj Gati želi da stane. 

 

Meč koji je odigran na stadionu "Molinju" u Vulverhemtonu na kraju je završen nepopularnim rezultatom 0:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: Katar - obilazak neobičnog stadiona za Svetsko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)