I MAKRON ZA DOLAZAK ZIDANA: Pregovori između svetaca i trofejnog stručnjaka privode se kraju

G. Čvorović

11. 06. 2022. u 09:18

PREDSEDNIK države Francuske poručio je da bi dolazak Zinedina Zidana u PSŽ bio "fantastična stvar".

И МАКРОН ЗА ДОЛАЗАК ЗИДАНА: Преговори између светаца и трофејног стручњака приводе се крају

FOTO: AP

Zidan je na korak od klupe Pari Sen Žermena. Ovu vest saopštio je juče sajt RMC, a ona se kao udarna zatim prošila čitavim francuskim medijskim prostorom. Pregovori između vlasnika "svetaca" i čuvenog trenera su faktički na kraju.


Ostalo je, po svoj prilici, samo još da se stavi potpis. Iz kluba nisu demantovali navode da je dogovor na vidiku.

Poznavaoci prilika u francuskom fudbalu kažu da je juče "mirisalo na sporazum". Reč je o izuzetno kompleksnom dosijeu. U pregovore je bio direktno uključen katarski emir, koji se dobro poznaje sa Zidanom. Hteo je da ga dovede i u decembru prošle godine, ali je Zizu to odbio, jer mu je prioritet bila klupa francuske reprezentacije. Imajući u vidu da postoji mogućnost da Dešan produži ugovor posle SP krajem godine, bivši trener Reala je pristao da sasluša šta mu nude u Parizu.

A ponuda je, po svoj prilici, astronomska. Nezvanično se prethodnih dana pominjala i suma od čak 25 miliona evra godišnje. Ono što želi, Katar to i dobije - jedan je od komentara koji su juče mogli da se pročitaju na društvenim mrežama. Čak je i predsednik Francuske Emanuel Makron poručio da bi Zidanov dolazak bio "fantastična stvar".

Novi pregovori su trajali više sedmica. Krajem maja saopšteno je da je uspostavljen kontakt, a razgovori su se intenzivno odvijali i na marginama finala LŠ u Parizu. Juče je PSŽ saopštio da je Luis Kampos imenovan za sportskog savetnika kluba, što bi mogao da bude uvod u Zidanov angažman, s ciljem da se klub konačno domogne evropske titule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega