ĐENARO GATUZO IMA NOVI KLUB: Italijan će predvoditi španskog velikana

Novosti online

01. 06. 2022. u 16:20

PREMA navodima medija u Španiji i Italiji, legendarni fudbaler Đenaro Gatuzo dobiće priliku da kao trener vodi ekipu Valensije.

ЂЕНАРО ГАТУЗО ИМА НОВИ КЛУБ: Италијан ће предводити шпанског великана

Đenaro Gatuzo foto: EPA

Svoju trenersku avanturu započeo je 2013. u Sionu, ali je u Švajcarskoj radio samo mesec dana i vodio ekipu na samo tri utakmice. Nešto duže trajala je njegova epizoda u Palermu, gde je na klupi proveo osam utakmica. Radio je potom na Kipru, pa u Pizi, ali ipak najveće izazove imao je kao trener Milana i Napolija.

Na leto je preuzeo Fiorentinu, ali nije debitovao za tim iz Firence, a sada će preuzeti špansku Valensiju, u kojoj će naslediti trenera Hozea Bordalasa.

Valensija je bila prvak Španije 2002. i 2004. godine, a iste je godine osvojila i Kup UEFA, potom Superkup Evrope godinu dana kasnije, ali odavno nije na tom nivou i prošlu je sezonu završila tek na devetom mestu.

Mnogi krivca za propast kluba vide u vlasniku Peteru Limu, a uskoro će se videti šta nova sezona donosi za "slepe miševe" i koliko Gatuzo može da izvuče iz ekipe kojoj će ambicije biti gornji deo tabele i eventualna borba za Evropu.


BONUS VIDEO: Navijači Real Madrida u Parizu
 
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave