NOVI RIMSKI IMPERATOR: Murinjo pokorio Tiranu, pamtiće se ovo finale!

Novosti online

25. 05. 2022. u 22:57 >> 23:01

NOVO takmičenje pod okriljem UEFA sa sobom je donelo i novi pehar u evropskom klupskom fudbalu. Roma i Fejnord kao pioniri novoformljenog takmičenja sastali su se u finalu Lige konferencija. Na kraju kao pobednik i osvajač prestižnog trofeja u Tirani izašla je rimska ekipa minimalnim rezltatom 1:0.

НОВИ РИМСКИ ИМПЕРАТОР: Мурињо покорио Тирану, памтиће се ово финале!

FOTO: Tanjug/AP

Kako to obično i biva kada Žoze Morinjno igra velike utakmice i finala, ljubitelji najvažnije sporedne stvari prisustvovali su fudbalskoj uspavanci.

A onda 30 minuta bez tempa i šansi prekinuo je Nikolo Zaniolo, prelepim pogotkom koji je vredelo čekati. 

Dubinska lopta defanzivca Rome preletale je celu odbranu Fejnorda, pala u srce šesnaesterca i onda prijem majstora, samo je bocnuo loptu iza leđa golmana ekipe iz Roterdama. Erupcija oduševljenja svih kojima je "rimska vučica" u srcu, ipak jedan čovek je ostao smiren, ko drugi nego Žoze Murinjo.

Oko 50 hiljada pristalica Rome posmatralo je veliku utakmicu na stadionu "Olimpiko", a scene koje su došle iz prestonice Italije svedoče o tome koliko strastvenu navijačku bazu ovaj klub poseduje. 

Nakon uspavanke iz prvog poluvremena nije viđen mnogo drugačiji scenario u nastavku. Holanđani su držali terensu inicijativu, uživali u posedu koji se nije konvertovao u bilo šta konkretnije.

Murinjo je dodatno zategao odbranu, povukao zadnju liniju još dublje i sa devet igrača iza lopte svim silama branio kapitalnu prednost iz prvog dela.

Tami Abraham, udarna igla Rome bila je potpuno odsečena, ali to nije bilo važno portugalskom stručnjaku, odbrana je bila kompaktna, hermetički zatvoreni putevi ka golu za ispunjenje svih Murinjovih defanzivnih fantazija i fetiša i istorijski evropski trofej Romi, prvi posle 61. godine. 

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri