AKO NEĆE MBAPE IMA KO HOĆE: Real Madrid razbija "kasicu prasicu" i dovodi najboljeg fudbalera Serija A (VIDEO)

Novosti online

25. 05. 2022. u 19:25

REAL Madrid je navodno spreman da ponudi do 120 miliona evra za zvezdu Milana Rafaela Leaa, nakon što je Kilijan Mbape odbio prelazak na "Santjago Bernabeu".

АКО НЕЋЕ МБАПЕ ИМА КО ХОЋЕ: Реал Мадрид разбија касицу прасицу и доводи најбољег фудбалера Серија А (ВИДЕО)

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Portugalska zvezda proglašena je za najboljeg igrača Serije A za minulu sezonu, nakon što je odigrao ključnu ulogu u Milanovom pohodu ka osvajanje skudeta, sa 11 golova i 10 asistencija u 34 utakmice. Ugovor mu ističe u junu 2024, ali "rosoneri" već nekoliko meseci rade na novom, koji bi ostavio sjajnog vezistu na "Đuzepe Meaci" do 2026. godine.

Oni će se narednih dana sastati sa njegovim agentom Horheom Mendesom, a prema izveštajima italijanskih medija, superagent će obavestiti čelnike Milana o potencijalnoj ponudi Real Madrida od 120 miliona evra. Div španske lige je u potrazi za novim napadačem, nakon što je Mbape odbio prelazak u klub, produživši ugovor sa PSŽ-om.

Leaa prema ugovoru može da otkupi bilo koji tim koji izdvoji vrtoglavih 150 miliona evra, ali "rosoneri" su uvereni da "kraljevići" neće aktivirati klauzulu i da će Leao na kraju potpisati produžetak ugovora. Prema "Tutosportu", šampioni Serije A su čak otvoreni da pomognu svojoj zvezdi da reši svoj finansijski problem. Tužilac Milana je navodno naložio 22-godišnjaku da svom bivšem klubu Sportingu, nadoknadi 20 miliona evra, uključujući kamate, za raskid ugovora 2018. godine kada je novi najbolji igrač na "čizmi" otišao kao slobodan igrač iz Portugala. To znači da će Leao morati da plati svom bivšem klubu 300 hiljada evra po sezoni, a Milan je navodno spreman da pomogne napadaču pod uslovom da produži boravak "San Siru", potpisujući novi ugovor.

U 42 nastupa za italijanskog giganta ove sezone, krilni napadač je postigao 14 golova i 12 puta bio u ulozi asistenta. 

Leov potencijalno novi klub, Real Madrid igraće 28. maja od 21 sat finale Lige šampiona u Parizu, protiv Liverpula.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)