PROMOVISANA KNJIGA POSVEĆENA SELEKTORU SRBIJE DRAGANU STOJKOVIĆU: Piksi je uvek za 10!

N. I.

18. 05. 2022. u 19:19

BILO je teško u 340 strana, među korice knjige pod naslovom "Piksi - sve za deset" da se smeste život i karijera Dragana Stojkovića.

ПРОМОВИСАНА КЊИГА ПОСВЕЋЕНА СЕЛЕКТОРУ СРБИЈЕ ДРАГАНУ СТОЈКОВИЋУ: Пикси је увек за 10!

FOTO: FSS

To je pošlo za rukom novinaru Nebojši Petroviću, koji je u izdanju "Vukotić medije" objavio životno i fudbalsko svedočanstvo jednog od najboljih fudbalera koji su najpopularniji svetski sport učinili omiljenim i kod nas.

- Što se mene tiče, Piksi je najbolji fudbaler u istoriji našeg fudbala - rekao je Savo Milošević, samo jedan od Piksijevih prijatelja koji je sa bine u "MTS dvorani" na Trgu Nikole Pašića pričao o saigraču iz reprezentacije i čoveku koji mu je bio fudbalski idol.

O štivu su govorili Manojlo Vukotić, vlasnik izdavačke kuće koja je objavila knjigu, Grada Branković novinar i publicista…

Na promociji knjige o Piksiju bilo je dosta ljudi koji nešto znače u srpskom sportu. Od Božidara Maljkovića i Svetislava Pešića, do Ivana Ćurkovića, Milorada Vučelića, Dušana Savića... i mnogih drugih. Na pozornici u dvorani, tik uz Piksija i nekadašnji saigrač iz niškog Radničkog Miloš Drizić i cimer iz Zvezde Dejan Savićević.

- Malo ko je verovao da će perspektivni klinac već sa 18 godina da zaigra za reprezentaciju. Igrao sam fudbal dugo i dobro poznajem ovu igru. Odgovorno tvrdim da kod Piksija i Deje Savićevića lopta nikada nije išla unazad. Uvek i samo napred. Piksi je takav i u životu. Samo pozitivno i uvek sa mnogo optimizma - rekao je Drizić.

Dejan Savićević je bio poslednji govornik na promociji knjige i morao je, baš kao i u igračkim danima da Piksiju daje znak da je preterao, kada je Stojković priznao da ga je, dok je bio predsednik kluba, predlagao za šestu Zvezdinu zvezdu.

- Nadam se da je u ovu knjigu stalo sve ili skoro sve o Piksiju o kojem je teško da se priča nešto novo, kada je poznato baš sve šta je uradio za fudbal. Sa pažnjom sam ispratio sve njegove utakmice otkako je seo na klupu Srbije. Od srca mu želim da uspe i na Svetskom prvenstvu u Kataru - kaže Savićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!