ENGLESKA ĆE IMATI DVA ŠAMPIONA? Da, moguće je!

Novosti online

06. 05. 2022. u 18:11

SEZONA Premijer lige se bliži kraju. Razlika između prvoplasiranog Mančester Sitija i Liverpula koji zauzima drugo mesto je samo jedan bod. Trenutno je u opticaju nekoliko scenarija, pa čak i to da liga proglasi dva prvaka.

ЕНГЛЕСКА ЋЕ ИМАТИ ДВА ШАМПИОНА? Да, могуће је!

Foto: EPA-EFE/Neil Hall/POOL

Na svega četiri kola do kraja, "građani" su prvi na tabeli sa 83 boda, "redsi" im dišu za vratom sa samo jednim manje.


U engleskoj ligi u kojoj su se dešavala razna čuda, ove godine može doći do nečega čemu se niko nije nadao. Ako se kockice poklope, postoji mogućnost i da Englezi proglase dva šampiona.

Kako prenosi ugledni sportski portal "Atletik", koji je u vlasništvu Njujork tajmsa, propozicije takmičenja "nisu potpuno jasne".

Naime, ako Siti i Liverpul sezonu završe sa istim brojem bodova na tabeli, sa identičnom ukupnom gol razlikom, istom broju postignutih golova i nerešenim međusobnim učinkom (obe utakmice završene su rezultatom 2:2), sledi dodatni meč.


Ovo uopšte nije toliko nerealno, s obzirom na to da na četiri kola do kraja ukupna gol razlika između dva tima je svega jedan u korist Liverpula, dok takođe ima prednost u odnosu na Mančester po broju datih golova, od svega dva. 

Ako sve bude izjednačeno, jedino pravilo u Pravilniku Premijer lige je da će "čelnici takmičenja odlučiti na kom neutralnom terenu i kada će se igrati plej-of meč za titulu".
To znači da se nije utvrđeno da li će se posle 90 minuta i nerešnog ishoda igrati produžeci pa penali, ili samo penali, ili ništa od toga, jer "Atletik" kaže da postoji mogućnost i da Engelska proglasi dva šampiona.


Bonus video: Vatreni večiti derbi - "delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)