UKRAJINCI BESNI NA SVOJU LEGENDU: "Osmehuje se Rusima koji ubijaju njegov narod"

Novosti online

05. 05. 2022. u 16:14

ANATOLIJ TIMOŠČUK je nekada bio ponos Ukrajine, dok je još aktivno igrao fudbal. Za svoju domovinu nastupio je čak 144 puta i postigao četiri gola, tri puta je izabran za ukrajinskog fudbalera godine, a sa Bajernom je osvojio Ligu šampiona.

УКРАЈИНЦИ БЕСНИ НА СВОЈУ ЛЕГЕНДУ: Осмехује се Русима који убијају његов народ

FOTO: EPA

Iako je brojnim Ukrajincima bio heroj i ponos njihove zemlje, nakon ruske specijalne operacije u Ukrajini sve se promenilo. Timoščuk radi kao pomoćnik u ruskom Zenitu i odlučio je da ostane u Sankt Peterburgu usprkos ratu između dve države.


Njegovim sunarodnicima se to nikako nije svidelo, pa je prvo izbrisan iz registra igrača ukrajinske reprezentacije, a sada je opet na udaru žestokih kritika nakon što je sa svojim timom proslavio titulu prvaka Rusije.

Ukrajinski sportski portal Sport.ua žestoko je kritikovao nekadašnjeg reprezentativca:


- Nije davao nikakve izjave od početka rata u Ukrajini i još uvek je u Zenitu. Titulu šampiona je proslavio u Rusiji. Nakon što je pobedio u prvenstvu zemlje agresora, Anatolij Timoščuk se slikao s peharom uz osmeh na licu, a poslao je i srca ruskim navijačima na tribinama - piše ukrajinski medij i dodaje:

- Na društvenim mrežama su se pojavile ovakve slike. Smeje se onima koji su okupirali njegovu zemlju dok mu ubijaju narod. To je neljudski. Pokazao je pravo lice - zaključuju Ukrajinci.

BONUS VIDEO - Superliga Srbije jedna od najgrubljih liga na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)