UMRO NAJPOZNATIJI MENADŽER: Odlazak "najtvrđeg" pregovarača u svetu fudbala

Novosti online

28. 04. 2022. u 13:54 >> 14:04

NAJPOZNATIJI fudbalski agent na svetu Mino Rajola preminuo je u 54. godini, prenose mediji iz Italije.

УМРО НАЈПОЗНАТИЈИ МЕНАЏЕР: Одлазак најтврђег преговарача у свету фудбала

Foto: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Rajola je važio za jednog od najtežih pregovarača u svetu fudbalskog menadžmenta, a predstavljao je brojne zvezde svetskog fudbala - Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbu, kao i najtraženijeg mladog igrača Erlinga Holanda.

Smrt Mina Rajole je vest koja potresa svet fudbala. Jedan od najmoćnijih i najvažnijih agenata fudbalera preminuo je u 54. godini od teške bolesti.

Glasine o njegovom zabrinjavajućem zdravstvenom stanju procurile su 12. januara. Hospitalizovan je i operisan u bolnici „San Rafaele“ u Milanu zbog plućne bolesti koja nije povezana sa infekcijom koronom.

Njegovi saradnici su isticali da su tretmani kojima se podvrgao deo dugo planiranog ciklusa pregleda, koji nisu opasni po život.

Koliko je Mino Rajola bio uspešan menadžer govori podatak da ga je magazin Forbs 2020. uvrstio na četvrto mesto najuspešnijih poslovnih ljudi sa prometom od blizu 850 miliona dolara.

A ovog leta je trebalo opet lepo da zaradi od kontroverznog Francuza kome ugovor u Junajtedu ističe, a još možda i više od transfera Erlinga Holanda.

Procenjuje se da je samo od prelaska Pola Pogbe iz Juventusa u Mančester junajted 2016. godine inkasirao 20 miliona funti, a iste godine izdejstvovao je transfere Zlatana Ibrahimovića i Henrika Mktrijana na Old Traford.

Njegov prvi posao bio je prelazak Pavela Nedveda iz praške Sparte u Lacio 1996. godine. Doveo je i tada jednog od najboljih fudbalera sveta Denisa Bergkampa u Inter, a  učestvovao je u svim transferima Zlatana Ibrahimovića.

Koliko je ubedljiv menadžer bio govori i podatak da je u Lacio doveo nekadašnjeg reprezentativca Holandije Arona Vintera.

Vinter je crnac sa Surinama koji ima i jevrejske krvi, a dobro je poznato političko opredeljenje navijača rimskog kluba. Ipak, Vinter je u Laciju ostao četiri godine i odigrao blizu 200 utakmica.

Inače, Rajoline veze sa Holandijom nisu samo Vinter i Bergkamp, ovaj daleki rođak Ala Kaponea (majka najčuvenijeg mafijaša bila je iz porodice Rajola) rođen je u Salernu na jugu Italije, ali je odrastao u holandskom Harlemu, gde je njegov otac držao piceriju u koju su rado svraćali fudbaleri Ajaksa i Fejenorda.

BONUS VIDEO - Transfer zvezda: Ko je Erling Haland, najtraženiji igrač na svetu?

 

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)