KO BI REKAO?! Legendarni Ćavi je zvanično najgori trener Barselone u poslednjih 20 godina

Novosti online

20. 04. 2022. u 11:00

NAKON poraza od Kadiza, trener Barselone Ćavi Ernandez na meti je kritika španske javnosti.

КО БИ РЕКАО?! Легендарни Ћави је званично најгори тренер Барселоне у последњих 20 година

FOTO: AP/Tanjug/Andy Brownbill

To je za njega i ekipu koju predvodi bio drugi uzastopni poraz posle onog od Ajntrahta (2:3) na stadionu "Kamp Nou", pa se čini da je strateg Barse brzo pao u očima navijača nakon spektakularne pobede protiv Reala usred Madrida (0:4). Ali taj pad nije najveći neuspeh koji je Ćavi doživeo.

Naime, on je porazom od Kadiza postao najneuspešniji trener Barselone u proteklih 20 godina.

Tako bar tvrde španski mediji.

Ćavijev procenat pobeda nakon 30 mečeva iznosi 53,33%, jer je pod njegovom dirigentskom palicom ekipa pobedila u (samo) 16 takmičarskih nastupa.

Ronald Kuman, koji je smenjen početkom sezone, je na prvih 30 utakmica imao procenat uspešnosti od 58,21%. Poslednji strateg koji je imao lošije rezultate od trenutnog stratega Barselone je Karles Rič (2002. godine sa tačno 50 odsto pobeda u odnosu na broj odigranih utakmica).

Barselona je na momente igrala briljantno otkako ju je njen bivši mag iz veznog reda preuzeo, ali... ta forma je, ipak, u padu. Otkako je Ćavi došao na mesto šefa stručnog štaba, bodovni zaostatak za vodećim Real Madridom u prvenstvu uvećan je sa 12 na 15. Ipak, čini se da u upravi pomenutog giganta Ćavija vide kao dugoročno rešenje na klupi, što i pored trenutne statistike nije loše rešenje, ako mu se da dovoljno vremena da supertalentovanu ekipu "dovede pod svoje".

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)