MALO MINA DO TITULE: Crvena zvezda sa plus dva u odnosu na Partizan ulazi u odlučujućih šest kola prvenstva

Z. ĆOROVIĆ

18. 04. 2022. u 22:57

SEM što je pružio minimum fudbalskog užitka, poslednji večiti derbi (0:0) ništa nije promenio na tabeli. Nastavlja se trka za titulu, koja bi mogla da bude zanimljiva i dramatična ukoliko je u preostalih šest kola autsajderi zakuvaju, tako što će se ozbiljnije isprsiti Crvenoj zvezdi i Partizanu. Međutim, do sada su "večiti" baš retko gazili na mine i zbog toga crveno-beli ulaze u završnicu kao favoriti.

МАЛО МИНА ДО ТИТУЛЕ: Црвена звезда са плус два у односу на Партизан улази у одлучујућих шест кола првенства

FOTO: M. Vukadinović

Aktuelni šampion ima dva boda više od komšija, što je za naše fudbalske prilike ogromna prednost, kada se u obzir uzme najjači argument - Crvena zvezda je u prvom delu šampionata ostvarila 11 pobeda i samo je jednom remizirala protiv šest preostalih rivala sa kojima će se sastati u plej-ofu. Stankovićevoj ekipi samo se zamerila Vojvodina na "Marakani", i to u prvom kolu prvenstva (0:0). Posle toga desila su se dva neobjašnjiva kiksa sa Radnikom (1:2, 1:1), ali neugodni Surduličani nisu više pretnja crveno-belima jer su ostali u donjem delu tabele, u plej-autu. A od ovih iz gornjeg doma, pored Novosađana, najžilaviji otpor četvorostrukom uzastopnom prvaku pružio je TSC, pošto je, uprkos porazima, tri puta pogađao mrežu Milana Borjana (3:1, 3:2). Niko drugi u dvomeču nije uspeo da savlada Zvezdinog golmana više od jednom.

Lider prekosutra gostuje u Bačkoj Topoli i tamo neće naići na prijateljski doček, pogotovo posle nedavnog dvoboja u Kupu (4:0) u kome je bilo dosta čarki. Posle ovog, Zvezdu čekaju još dva gostovanja, u Novom Sadu i u Kruševcu, gde je poslednjih godina rutinski osvajala bodove. Ovog proleća crveno-beli su ostvarili devet pobeda i jedan remi, tako da čvrsto drže situaciju u svojim rukama. Imaju lukzus da jednu utakmicu do kraja odigraju nerešeno, pošto bi bili šampioni i u slučaju istog broja bodova sa Partizanom, kao najbolji tim iz prvog dela šampionata, pre plej-ofa.

Partizan je dve trećine sezone držao čelnu poziciju, dugo je bio na plus pet, ali se ovog proleća saplitao više nego što je smeo. Crno-beli se nadaju da će Zvezda u preostalih šest kola bar jednom izgubiti ili dva puta remizirati, što je prvi uslov da se vrate na tron. Drugi je da sve dobiju do kraja. Imaju lakši raspored, preostala su im samo dva gostovanja, u Kruševcu i protiv Voždovca na krovu. Stanojevićeva ekipa u sredu dočekuje Čukarički, a uz Napredak, to je jedina ekipa iz ove šestorke koja je "valjku" otkinula bodove, u dva remija.

Raspored do kraja

C. ZVEZDA (82 boda)

(G) TSC 3:1 - 3:2
(D) Čukarički 3:0 - 2:1
(G) Vojvodina 0:0 - 2:1
(D) Radnički N. 1:0 - 5:1
(G) Napredak 1:0 - 2:0
(D) Voždovac 1:0 - 3:0
12     11     1     0     26:6     34

PARTIZAN (80 bodova)

(D) Čukarički 2:0 - 0:0
(D) TSC 2:0 - 3:1
(G) Napredak 0:0 - 1:0
(D) Vojvodina 4:1 - 2:0
(G) Voždovac 4:0 - 3:0
(D) Radnički 4:0 - 2:0
12     10     2     0     27:2     32
* kod kuće - na strani (rezultati u prvom delu Superlige i skor sa tim rivalima)

BONUS VIDEO: VATRENI VEČITI DERBI: "Delije" i "grobari" koristili pirotehniku kao retko kad

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)