"AKO POBEDIMO, IMAĆEMO SERVIS ZA MEČ"! Stanković: Voleo bih da ponovimo prvo poluvreme prošlog derbija

Novosti online

15. 04. 2022. u 13:20

CRVENA zvezda je uspela da prestigne Partizan i kao prva uđe u plej-of. To je crveno-belima omogućilo da budu domaćini na 167. večitom derbiju u subotu od 18 sati.

АКО ПОБЕДИМО, ИМАЋЕМО СЕРВИС ЗА МЕЧ! Станковић: Волео бих да поновимо прво полувреме прошлог дербија

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener šampiona Srbije Dejan Stanković pred najveću utakmicu srpskog fudbala je istakao da je ekipa zacrtala cilj da pobedi sve mečeve do kraja. Ipak, svestan je kvaliteta rivala, pa je s razlogom oprezan.

- Mi smo u drugi deo sezone ušli sa minusom od pet bodova. Odradili smo fenomenalne pripreme i dali sebi zadatak da dobijemo sve utakmice do kraja. Do sada smo uradili veliki posao. Ako smo bili hrabri na minus pet na prošlom derbiju, kada smo mogli da izgubimo titulu, pokazali da možemo da imamo konce igre, zašto ne bismo verovali da na plus dva možemo da odigramo dobru utakmicu? Oslonićemo se na naše navijače, koji su naš 12. igrač, i na naš kvalitet - počeo je Stanković.

Najavio je strateg Zvezde između redova da će njegovi izabranici igrati napadački.

- Nema kalkulacija, utakmica ti sama po sebi nametne zadatke, inerciju. Ko uđe jače u utakmicu, ko dobija duele... Ti detalji rade prevagu na terenu. Igraćemo na isti način kao prošli put, ofanzivno sa kalkulisanim rizikom. Ništa neće biti promenjeno što se toga tiče, ali derbi je čudna utakmica. Mora da se vodi računa o svakom detalju.

Detalj sa prošlog večitog derbija/Foto: M. Vukadinović

Crveno-beli bi u slučaju pobede praktično osvojili novu titulu, iako bi imalo još šest utakmica do kraja.

- Polako. Opet je to pitanje šta ako... Ne mogu da dajem prognoze, ali ako pobedimo, imaćemo ozbiljnu prednost. Bukvalno ćemo imati servis za meč, da se izrazim na teniski način.

Potom se Stanković osvrnuo na igru Partizana.

- Mi smo spremni za bilo koju opciju njihovu. Pokrili smo sve delove terena, oni su ozbiljna ekipa. Dobro se transformišu, krenu sa krilima, ali ta krila ulaze unutra i postaju špicevi. Menig je bio rame pomoći Rikardu u prošlom derbiju. Oni su jako ozbiljni, celo prvenstvo su bili prvi, ali mi smo se dosta pitali. Moramo da budemo kontrolisani. Oni posle oduzete lopte kreću u rotacije, ne smemo da im ostavimo 50 metara prostora iza naših leđa.

"Imamo mnogo junaka, znam tim"!

Veliki broj navijača bi sigurno voleo da od prvog minuta na terenu vidi Milana Pavkova.

- Očekujem od svih da budu na vrhuncu zadatka. Ne znam ko će da bude igrač utakmice. Kao što je Dragović rekao imamo mnogo junaka. To je tako tačno. Imam sve igrače na raspolaganju, njih 24. Znam tim, ali do utakmice imamo još dva treninga. Večeras, i onda ujutru aktivaciju.

Oseća se veliki pritisak, a kako i ne bi kada dosta stvari van terena utiče na to.

- Ulog je veliki, bili smo stalno pod pritiskom. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. A tokom maratona imate krize. Sve poteškoće koje smo imali smo prevazišli. Došli smo do toga da se mi pitamo, na našem stadionu. Nećemo sigurno pasti na malim i tim nefudbalskim stvarima. Odrasli smo i vakcinisani ljudi. Znaju momci šta smeju, a šta ne smeju.

Svi koji vole crveno-bele boje se nadaju reprizi prvog poluvremena iz februarskog derbija kada je Zvezda vodila sa 2:0.

- Voleo bih da to ponovimo, to je jedno od najkvalitetnijih izdanja od kada sedim na klupi. Ali nije to lako, izdržati u takvom ritmu.

Potom se osvrnuo i na sudiju Srđana Jovanovića koji će deliti pravdu.

- On je naš najbolji sudija, nadam se da će biti neprimetan. Nisam rekao ništa ružno, nemoj da pokupim naslovnice i da stanem u red za kaznu.

Velika tenzija postoji, ali Stanković ističe da nema razloga da se ne zagrli sa Stanojevićem i veruje u fer-plej.

- Nadam se da ćemo i dalje demonstrirati takvo ponašanje. Nemam razloga da ne zagrlim Saleta, da poželimo sreće jedan drugome, da razmenimo iskustva. Tako će biti sutra. Tokom utakmice ima tenzije, radosti, nervoze, ali stisak ruke je prvo i osnovno - zaključio je Stanković.

BONUS VIDEO: DEJAN STANKOVIĆ: Udarili smo u zid Radničkog u prvom poluvremenu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!