ĆIRO BLAŽEVIĆ POČASNI GRAĐANIN: Travnik se odužio treneru svih trenera (VIDEO)

Novosti online

13. 04. 2022. u 19:31

LEGENDARNI fudbalski stručnjak, trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević proglašen je za počasnog građanina rodnog Travnika.

ЋИРО БЛАЖЕВИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН: Травник се одужио тренеру свих тренера (ВИДЕО)

Foto: Jutjub printskrin/ Sport Klub

Predlog je dobio potrebnu većinu na sednici Veća od srede, a u video poruci na jedinstven način, uprkos bolesti, Ćiro se zahvalio načelniku Kenanu Dautoviću, predsedavajućoj veća i odbornicima.

- Ako me pitate jesam li zaslužio ovo priznanje, jesam! Obišao sam planetu, uzduž i popreko, i uvek sam govorio da sam iz rodnog Travnika - poručio je Blažević.

Blažević već neko vreme vodi bitku sa karcinomom prostate, a nedavno je otkrio da mu se stanje pogoršalo, kada je rekao da postoji mogućnost i da umre baš u Travniku.

Ćiro je rođen 10. februara 1935. godine. Kao trener najveće uspehe je ostvario na klupi Dinama s kojim je osvojio tri titule - dve u Hrvatskoj i jednu u SFRJ, i dva Kupa po jedan u Jugoslaviji i Hrvatskoj. Bio je uspešan i kao trener u Švajcarskoj, gde je sa Grashopersom osvojio titulu, a sa Sionom Kup. Ipak, najveći uspeh po kome je postao svetski poznat je treće mesto sa selkcijom Hrvatske na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

 BONUS VIDEO - Ko je bolji fudbaler?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)