OBRT! Roman Abramovič kupuje slavni španski klub

Novosti online

12. 04. 2022. u 09:28

ROMAN Abramovič, Roman Abramovič... Svaki se njegov korak prati u stopu od početka sukoba u Ukrajini, a njegova prodaja aktuelnog prvaka Evrope Čelsija poremetila je fudbalski poredak.

ОБРТ! Роман Абрамович купује славни шпански клуб

Foto: Tanjug/AP

Isto tako u medijima se spekulisalo da ruski oligarh, nakon sankcija koje mu je nametnula britanska vlada zbog navodnih bliskih odnosa sa Vladimirom Putinom, želi da kupi drugi fudbalski tim.

Nagađalo se tako o turskom Geztepeu, kao i moskovskom CSKA, a sada je u prvi plan izbila španska Valensija.

Aktualni vlasnik je singapurski biznismen Peter Lim, a celu priču oko Abramovičeve zainteresovanost za kupovinu potvrdio je Miguel Sorio, njegov protivkandidat u borbi za prevlast na Mestalji.

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

 

- Peter Lim je pokušao da proda klub u London za 250 miliona evra i nije uspeo. Zatim je otkrio da ima dve ponude, jednu moju, a jednu oligarha iz Čelsija. Rekao sam mu da može da gubi 50 miliona evra godišnje ili neka nam proda klub - otkrio je Sorio.

Lim je većinski vlasnik Valensije od 2014. godine, a klub je poslednji od šest naslova španskog prvaka osvojio sezone 2003/04. Poslednji veliki trofej "šišmiši" su osvojili 2018/19, kada su podigli pehar pobednika Kupa kralja.

BONUS VIDEO: Da li je Partizan oštećen na Banovom brdu?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)