REMI O KOME ĆE DA BRUJI SRBIJA! Partizan kiksnuo, Čukarički častio Zvezdu (VIDEO)

Novosti online

10. 04. 2022. u 21:02

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana odigrali su nerešeno, 0:0 u derbi meču poslednjeg, 30. kola Superlige Srbije.

РЕМИ О КОМЕ ЋЕ ДА БРУЈИ СРБИЈА! Партизан кикснуо, Чукарички частио Звезду (ВИДЕО)

Foto: M.Vukadinović

Ovim rezultatom Crvena zvezda se osamila na čelu tabele, pa plej-of dočekuje sa dva boda viška (81) u odnosu na Partizan (79) pred 167. večiti derbi, koji će naredne subote biti odigran na stadionu „Rajko Mitić“.

Čukarički slab u prvom, nešto bolji u drugom delu susreta, ali nedodoljno da bi upisali pobedu protiv ekipe iz Humske.

Krenuli su igrači Partizana silovito, potpuno otvoreno ka golu domaćina i odmah počeli da ređaju prilike i koriste početnu zbunjenost igrača Čukaričkog.

Kvinsi Menig je pokušao u trećem, a minut kasnije Rikardo Gomeš je imao sjajnu priliku, lopta je okrznula stativu i završila kraj gola Čukaričkog.

Mogao je do gola i Urošević u šestom minutu, njegov šut je za malo bio neprecizan, da bi u 12. minutu usledila sporna situacija.

Rikardo je bio u kontri, sa leđa ga je povukao Bojan Kovačević, a Novak Simović na iznenađenje mnogih izvadio - žuti karton.

Foto: M.Vukadinović

 

Aleksandar Stanojević i svi sa klupe Partizana su burno reagovali, ali se ništa nije promenilo ni gledanjem VAR snimka, pa je ostala odluka da Kovačević dobije žuti karton.

Jojić je u 18. minutu izblokiran od strane Roganovića, da bi Menig u 30. minutu prokockao još jednu dobru priliku, tačnije, u poslednji čas ga je izblokirao Ibrahima Ndijae i tako spasao mrežu Čukaričkog.

Drugi deo meča krenuo je šansom Čukaričkog, tačnije Jovana Lukića u 47. minutu, ali ga je izblokirao Nemanja Miletić.

Jojić je u 50. minutu pokušao sa distance, ali je šest minuta kasnije sreća bila na strani Partizana.

Ibrahima Ndijae je sjajno šutirao iz okreta sa 20 metara i pogodio prečku.

Čukarički je definitivno uspeo da se trgne u nastavku, ali je tempo igre nekako pao.

Foto: M.Vukadinović

 

Pokušao je Stanojević izmenama, od 70. minuta na terenu su bili i Lazar Marković i Marko Živković, koji su ušli umesto Natha i Miljkovića.

Partizan je pritisnuo u finišu, Rikardo i Menig su u 85. i 86. minutu imali dve odlične prilike, prvi je šutirao preko gola, a Mićović je sjanom intervencijom sprečio Meniga da se raduje.

Poslednje dve priliku imao je Rikardo, u četvrtom minutu nadoknade, Mićović je bio siguran.

U 97. minutu Rikardo je pokušao sa nekoliko metara, za malo je promašio i tako je ostalo 0:0.

 

ČUKARIČKI - PARTIZAN 0:0

Drugo poluvreme

90+3' Rikardo je imao poslednje dve šanse, ali glavom nije uspeo da matira Mićovića, a onda ni nogom. Partizan je uzeo samo bod protiv Čukaričkog - 0:0

90' Igraće se pet minuta nadoknade na Banovom brdu.

88' Odbrana utakmice Mićovića. Sve je Menig uradio kako treba i odlično šutirao, ali Mićović čuva bod za Čukarički. Strašna odbrana golmana domaćih.

86' Evo je Rikardo, ali šutira glavom preko gola. Šteta za goste.

85' Ubacio je Partizan u brzinu više, ali nema završnog udarca, ruku na srce ni neke izgledne šanse.

83' Ne može više ni Rikardo, loš šut sa vrha šesnaesterca.

81' Imao je Partizan posle kornera dobru šansu, Miletić je prebacio do Meniga, a ovaj se nije najbolje snašao.

78' Kakav užasan potez Lazara Markovića, baš ništa kvalitetno od njega otkako je ušao u igru.

76' Rakonjac šutira, ali pravo u Stevanović. Gosti bez ideje, bliži se završnih deset minuta meča.

73' Čukarički trenutno opasniji rival od Partizana. Drugo poluvreme ekipe iz Humske za sada za zaborav, posle fenomenalnog prvog.

67' Stanojević pravi još dve izmene, igru je napustio Bibras Natho, a da li sa ti, odlaze i šanse Partizana za pobedu. Ipak, Izraelac je mnogo kreativniji od Lazara Markovića koji ga je zamenio.

65' Rikardo je opet mogao do pogotka. Centrirao je odlično Menig, pogodio napadača crno-belih u glavu, ali ovaj loše šutirao. Još jedna šanda Partizana odlazi u nepovrat. Žuti karton je dobio mladi Jović.

59' Prva izmena u Partizanu, Nemanja Jović ide na teren umesto Nikole Terzića. Loša igra gostiju u nastavku.

Foto: M.Vukadinović

 

56' Druga velika šansa za domaće. Čukarički je pogodio prečku, tačnije Ibrahim Ndijae, koji je raspalio loptu sa 25 metara, a ona za malo nije završila u golu Partizana. Kakav bi to bio evro gol. 

50' Prilika za Partizan posle greške Šapića, ali su Menig i Rikardo previše komplikovali i Mijailović je uspeo da odnese loptu napadaču crno-belih. U nastavku akcije udarac Jojića, međutim, pored gola.

47' Čukarički krenuo anhažovanije. Velika šansa za Lukića, ali Miletić je spasao siguran gol. Očigledno su kritike Saše Ilića urodile plodom, domaći igrači mnogo bolji u nastavku. Više su uradili za dva minuta drugog poluvremena, nego li za celo prvo.

Prvo poluvreme

45' Kraj prvog poluvremena na Banovom brdu. Partizan je bio bolji, crno-beli iz Humske su čini se žestoko oštećeni kada Simović nije pokazao Kovačeviću crveni karton. Ipak, imaju izabranici Aleksandra Stanojevića još 45 minuta da dođu do važna tri boda.

39' Velika greška golmana Mićovića, poiigravao se s loptom pa dao loš pas, ali napadači Partizana su iskomplikovali priliku i nisu je iskoristili.

35' Miran period utakmice, kao da su se gosti umorili posle furioznog starta, a Čukarički nema ambicije da ide u napad, samo čuvaju svoj gol.

Foto: M.Vukadinović

 

30' Još jedna kolosalna šansa za Partizan. Senegalac Ndiaje je sprečio siguran gol! Brzo je Partizan izveo prekid, Menig se našao u šansi, šutirao, ali je Senegalac uspeo da izblokira i skrene loptu u korner..

26' Čukarički je malo umirio Partizan. Prebacili su "brđani" loptu na drugu stranu terena. Pokušaj Stevanovića sa 20 metara, ali je lopta pogodila jednog igrača Partizana. Čukarički za sada bez ideje pred golom Partizana.

18' Kakva šansa za Jojića! Maestralno ga je pronašao Natho, bio je vezista Partizana sam ispred Mićovića, ali je reagovao sporo, slabo, mnogo mu je trebalo da se namesti i stigao ga je Roganović i izblokirao!

14' Opet dosta posla za Mićovića. Terzić je poslao jednu loptu koju je lako ukrotio golman Čukaričkog.

Foto: M.Vukadinović

 

11' Sporan detalj na Banovom brdu. Žuti karton za Kovačevića jer je s leđa kao poslednji igrač odbrane oborio Rikarda koji je hitao ka golu Čukaričkog. Veliki protesti iz tabora Partizana, traže crveni karton i sa klupe i igrači na terenu. Izgeda da su crno-beli oštećeni.

 

9' Oslobodio se Čukarički pritiska.

4' Sada i Urošević šutira iz izgledne pozicije, ali Mićović opet nije morao da interveniše, lopta je otišla preko gola. Odličan početak Partizana.

2' Utakmica je počela. Dve velike šanse za Partizan. Prvo je Menig bio sebičan, nije hteo da pošalje loptu do Natha, pa šutirao pored gola. A onda šansa za Rikarda koja ne sme da se propušta, napadač crno-belih je promašio zicer, Sve je dobro uradio, ali nije uspeo da savlada Mićovića. Lopta je okrznula stativu i otišla u gol-aut.

ČUKARIČKI - PARTIZAN

Stadion: Čukaričkog.

Sudija: Novak Simović

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mićović – Stevanović, Kovačević, Šapić, Roganović - Mijailović, Kovač - Čolović, Lukić, Ndaje - Rakonjac.

Klupa: N. Belić, Rogan, Tošić, Aganspahić, Tanasijević, Puškarić, Drezgić, Savić, Spasojević, K. Belić, Čolić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević – Zdjelar, Jojić – Terzić, Natho, Menig – Rikardo.

Klupa: Popović, Saničanin, Holender, Pavlović, Fejsa, Živković, Jevtović, Ostojić, Marković, Jović, Smiljanić.

Uoči utakmice

Sastav Aleksandra Stanojevića u duel ulazi oporavljen posle kiksa sa Napretkom, u međuvremenu je prebrodio teško gostovanje u Surdulici i savladao TSC, mada je protiv Radnika jurio minus, a duel sa timom iz Bačke Topole rešio iz prekida. Što sugeriše da su neki od problema ostali nerešeni i možda je poslednje kolo ligaškog dela sezone prilika da pokaže da (li) je sa njima raskrstio.

Poslednjeg dana oktorba, kad se prethodni put namerio na Čukarički, oslonio se na defanzivce. Pogađali su štoper Igor Vujačič i bek Marko Živković, uz napomenu da su se na tom susretu Brđani siti naigrali fudbala, promašili nekoliko zicera, pogađali okvir gola...

- U duelima sa Zvezdom i Partizanom insistirao sam, pre svega, na tome da Čukarički pokaže karakter. To je osnovni preduslov za dobar rezultat protiv ekipa takvo kvaliteta. Uspevali smo na gostovanjima u Humskoj i na stadionu „Rajko Mitić“. Igra je bila dobra, doduše, rezultat je izostao. Tad nismo koristili šanse, trebalo bi da ih sačekami kad ih bude iskoristimo“, istakao je pred duel sa klubom kome je posvetio maltene celu igračku karijeru Saša Ilić, strateg Čukaričkog.

Na suprotnoj strani je njegov nekadašnji saigrač, potonji i pretpostavljeni Aleksandar Stanojević. Možda i najveći adut Parnog valjka pred ovaj duel. Pet puta u karijeri namerio se na Čuku i uvek je savladao. Najpre 4:2, potom uvek bez primljenog gola (4:0, 1:0 i dvaput po 2:0).

- Očekujem neizvesnu utakmicu. Agresivnu igru Čukaričkog, intenzivna su ekipa, mlada, dosta potentna i fizički dominantna. Čeka nas zahtevna utakmica. Imaju dosta brzih igrača u sredini, Lukića, Kovača i Mijailovića, to je njihova osovnina“, ocenio je Stanojević gostovanje Čukaričkom.

BONUS VIDEO - Neobična soba na stadionu u Kataru

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!