ABRAMOVIČ POTVRDIO - PRODAJE ČELSI: Neto prihod ide svim žrtvama sukoba u Ukrajini

Novosti online

02. 03. 2022. u 20:22

ONO što je do prošle nedelje bilo nezamislivo, a poslednjih dana se počelo provlačiti po medijimaupravo je dobilo zvaničbu potvrdu . Roman Abramovič prodaje Čelsi!

АБРАМОВИЧ ПОТВРДИО - ПРОДАЈЕ ЧЕЛСИ: Нето приход иде свим жртвама сукоба у Украјини

Tanjug/AP

"Želeo bi da se pozabavim onim što mediji javljaju poslednjih dana, a u vezi s mojim vlasništvom nad Čelsijem. Kao što sam mnogo puta dosad rekao, uvek sam donosio odluke u najboljem interesu kluba. U trenutnoj situaciji doneo sam odluku da prodam klub, jer smatram da je to u najboljem interesu Čelsija, navijača, svih zapsolenih, kao i sponzora", stoji u zvaničom saopštenju na sajtu evropskog i svetskog klupskog šampiona.

Abramovič je istakao da će celokupna neto dobit od prodaje ići svim žrtvama rata u Ukrajini.

"Prodaja kluba neće biti brza, odvijaće se propisanom postupku. Neću tražiti otplatu bilo kakvih kredita. Za mene ovo nikada nije bila stvar novca ili posla, već čista strast prema fudbalu i ovom klubu. Štaviše, dao sam instrukcije svojim ljudima da osnuju dobrotvornu fondaciju u koju će biti doniran sav neto prihod od prodaje. Fondacija će biti za dobrobit svih žrtava rata u Ukrajini. Ovo uključuje obezbeđivanje ključnih sredstava za hitne slučajeve, kao i podršku dugoročnom radu na oporavku od rata. Molim da vas da shvatite da ovo nije bila laka odluka i da me boli što se rastajem od Čelsija na ovakav način. Ipak, verujem da je sve to u najboljem interesu kluba".

"Nadam se da ću moći da posetim Stamford Bridž poslednji put i da se lično oprostim od svih ljudi. Bila je privilegija biti deo ovog kluba. Ponosan sam na sva naša zajednička dostignuća. Fudbalski klub Čelsi i njegovi navijači zauvek će biti u mom srcu. Hvala vam".

U potpisu: Roman.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna