BAJKA STALA NA "RAJKU": Partizan bez gola na četiri poslednja gostovanja večitom rivalu

M. BLAŽIĆ

01. 03. 2022. u 09:50

NAJBOLjE poluvreme u sezoni u četvrtak u evropskom revanšu protiv Sparte (2:1), pa najgore samo tri dana kasnije na stadionu "Rajko Mitić" u derbiju kojim su izabranici Aleksandra Stanojevića mogli čvrsto da stave ruke na šampionski pehar, a stigli su do prvog prvenstvenog poraza i prekida lepe bajke (0:2).

БАЈКА СТАЛА НА РАЈКУ: Партизан без гола на четири последња гостовања вечитом ривалу

Foto: M. Vukadinović

 Crno-belog doktora Džekila i mistera Hajda može samo delom da objasni evidentni umor usled dve izuzetno jake utakmice u samo nekoliko dana, ali taj detalj nikako ne može da bude dovoljno čvrst alibi za nulu kojem je šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević ocenio igru svog tima po završetku 166. večite priče.

Gubio je Partizan poslednjih godina derbije u komšiluku, gubiće ih svakako i u budućnosti, ali retko kada je izgledao tako beskrvno i nemoćno kao što je to bio slučaj u prvih 45 minuta neravnopravnog okršaja sa najvećim rivalom. Zbunjena i nesigurna odbrana, vezni red bez konkretnosti i preuzimanja odgovornosti uz odsečen napad, učinili su da lider Superlige izgleda kao umorni borac nedostojan svetkovine srpskog fudbala.

Priznao je Stanojević da je pogrešio prilikom sastavljanja tima koji je trebalo da zadrži razliku u odnosu na rivala ili čak pobedom stavi tačku na neizvesnost pred plej-of. Gotovo identična startna postava kao ona koja je iznela napore okršaja sa Česima u četvrtak, sa izuzetkom iznuđenog bonus rešenja u liku mladog Jovića umesto Lazara Markovića, nije imala ni svežinu ni snagu da se adekvatno "pobije" sa protivnikom koji je pritom imao mnogo jači vetar u leđa sa tribina.

Svestan je šef struke "valjka" da je njegov tim ostao bez goriva i zbog patnji Nemanje Miletića na desnom boku sa kreativnim fudbalerima crveno-belih, zbog najslabijeg izdanja Saše Zdjelara u sezoni, partije Miloša Jojića bez glave i repa, "stelt" tehnologije iskusnog Bibarsa Natha, kao i potpunog odsustva mladog Nemanje Jovića u oba pravca. Uz nesigurnost Popovića, kojem je praktično prvi potez doneo "zonu sumraka", vazdušnu inferiornost centralnih bekova Vujačića i Saničanina i nemoć Rikarda da se otrgne od Dragovića jasno je zašto je Partizan izgledao kao tim bez grama nade da izbegne neželjeni scenario.

Ono što bi više od poraza trebalo da zabrine sve u Humskoj je činjenica da crveno-beli u poslednje vreme praktično rutinski rešavaju nešto što bi trebalo da predstavlja najteži posao u Superligi, kod kuće. Nedeljni derbi je bio treći uzastopni prvenstveni u kojem je mirovala mreža Milana Borjana na "Marakani", a četvrti ukupno, pošto ni za 120 minuta prošlogodišnjeg kup-finala Partizan nije imao nikakvo rešenje na protivničkoj polovini. Stanojevićeva lična statistika u koju je u prvom mandatu dopisivao samo pozitivne "recke" (pet pobeda i remi) dodatno je oslabljena drugim porazom, pored kojih ima još samo tri remija i nijednu pobedu.

A što se ove sezone tiče, Partizan još ima prednost na tabeli (dva boda), i dalje je gospodar je svoje sudbine. 

Video: "Grobari" bodrili fudbalere Partizana posle poraza u 166. večitom derbiju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)