BUDIMO UZ SRPSKI SPORT: Mozzart podržava četiri najveća nacionalna saveza

Promo

15. 02. 2022. u 13:30

Kao retko koja privatna kompanija u svetu, Mozzart je ekskluzivni beting partner fudbalskog, košarkaškog, odbojkaškog i rukometnog saveza Srbije

БУДИМО УЗ СРПСКИ СПОРТ: Mozzart подржава четири највећа национална савеза

Promo

Sponzorstvo nacionalnim savezima, ulaganje u sportsku infrastrukturu, podrška velikim klubovima, ali i amaterskom sportu, otvaranje besplatnih škola sporta... Mnogo je aktivnosti u okviru srpskog sporta koje su doprinele da kompanija Mozzart zasluži epitet generatora srpskog sporta. „Titula“ koja, kako kažu iz kompanije Mozzart, prija ali i obavezuje da i u budućnosti stoje iza košarke, fudbala, rukometa, odbojke i da konstantnim akcijama podržavaju srpski sport.

Partnerstva sa Mozzart-om pomogla su Košarkaškom, Odbojkaškom, Fudbalskom i Rukometnom savezu Srbije da podignu glavu i pogledaju ka pobedničkim postoljima i dobrim rezultatima.

Među prvima partnerstvo je napravljeno sa Fudbalskim savezom Srbije i nema sumnje da je makar malo doprinelo „srećnoj zvezdi“ Piksijevih „orlova“ i njihovom plasmanu na Svetsko prvenstvo. Mozzart je bio i idejni tvorac akcije „Fudbal je za devojčice“ za koju je Fudbalskom savezu zamalo izmakla nagrada UEFA. Na spisku Mozzart-ove „lige partnerstva“ nalaze se i FK Crvena zvezda, Radnički Kragujevac, Spartak, Vojvodina, Napredak, ali i stotine manjih, čak i amaterskih klubova koji su imali ili imaju partnerski odnos sa liderom beting industrije u regionu.

- Ugovor je tada potpisan do kraja 2022. godine, što je dokaz da je Mozzart imao veru u plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Hvala im na takvim mislima i pozitivnoj energiji. Verujem da će saradnja srpskog fudbala i regionalnog lidera tek davati dokaze da najbolji idu uz najbolje – ističe Jovan Šurbatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije.

Vera u dobre rezultate i domaćinsko poslovanje bila je i u slučaju Košarkaškog saveza Srbije sa kojim je Mozzart potpisao četvorogodišnji ugovor, ali je saradnja sa „kraljicom igara“ počela mnogo ranije i po svemu sudeći trajaće mnogo duže od potpisanog. Razlog tome je, sada već na evropskom nivou čuvena, akcija „100 terena za jednu igru“ prilikom koje je Mozzart Srbiji i regionu darovao veliki broj košarkaških terena. Treneri često znaju da istaknu da se kroz dobru infratsrukturu podstiče baza za stvaranje budućih asova igre pod obručima.

- Mozzart voli srpsku košarku i veruje u nju. Mnogo puta su to dokazali. Izgradnja 100 terena je najbolji primer jer na tim terenima rastu deca koju motivišu uspesi našeg Saveza, tako da je krug zatvoren. Mi ćemo da pravimo rezultate, vi pravite terene, pa ćemo se sresti kroz karijere nekih novih vrhunskih talenata koji na njima porastu – poručivao je prilikom potpisivanja ugovora Dejan Tomašević.

Signal dobrih rezultata i nekih novih ambicija prepoznat je i u Rukometnom savezu Srbije, pa je Mozzart vrlo brzo pristupio svojoj strategiji „kako možemo da pomognemo“. Još jedan ugovor na četiri godine i još jednom jednaka podrška i ženama i muškarcima. Cilj je opet zajednički, Srbija tamo gde je mnogo puta u rukometu i bila – na vrhu.

- Hvala Mozzart-u na poverenju i želji da zajedno podižemo srpski rukomet. Verujem da ćemo za četiri godine imati čime da se pohvalimo – istakla je predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić.

Srpki rukomet i Mozzart počeli su odnos malo ranije kroz podršku besplatnoj školi rukometa u Aranđelovcu u kojoj više od 100 dečaka i devojčica bez plaćanja članarine uči tajne trofejnog sporta.

- Svaka čast za ovu kampanju. Velika je stvar što kompanija želi da omogući besplatan rukomet i što je interesovanje veliko. Iz ovakve baze će sigurno izaći potencijalni reprezentativci – govorio je prilikom posete Aranđelovcu Toni Đerona, selektor Srbije.

Šampionski korak „ruku pod ruku“ sa košarkašima, fudbalerima i rukometašima pao je u vodu kad su odbojkaši u pitanju. Oni su partnerstvo sa kompanijom Mozzart već sačekali na vrhu. Uspehe odbojkaške Srbije teško je i pobrojati. Možda i jedini sport u kojem je ženski deo Saveza uspešniji. Razlog više za Mozzart da stane uz „majstore na mreži“.

- Dobro se zna da je Mozzart lider u svojoj oblasti, a i mi smo u našoj. Prepoznavanje nam je, dakle, išlo lako i sada smo tu da sarađujemo u novim uspesima – rekao je predsednik OSS Zoran Gajić.

Promo

Devizu sa početka teksta o generatoru srpskog sporta možda najbolje definišu i reči generalnog direktora Mozzart-a Slobodana Prodanovića na potpisivanju ugovora sa Odbojkaškim savezom Srbije:

- Naša kompanija se trudi da pruži pomoć neafirmisanim sportistima, timovima iz nižih liga, da promoviše sportski duh i zdrav način života među mladima, ali u velikoj meri pružamo podršku i samim šampionima. Odbojkaši i odbojkašice su sinonim za uspehe, a mi, kao jedna od domaćih kompanija koja je među liderima u oblasti društveno odgovornog poslovanja, želimo da im damo dodatni vetar u leđa i da pomognemo Odbojkaškom savezu Srbije da ostane na šampionskom putu. Verujem da će nam ovi momci i devojke doneti još mnogo radosti.

Dakle, pozovi Mozzart radi sporta.

Budi pobednik.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)