ITALIJA NA NOGAMA: Uhapšen ubica najpoznatijeg navijača na svetu

Novosti online

17. 12. 2021. u 20:20

ITALIJA danas bruji vestima o hapšenjima vezanim za tamošnje tifoze.

ИТАЛИЈА НА НОГАМА: Ухапшен убица најпознатијег навијача на свету

Epa / CLAUDIO PERI

Kako je najpre javila štampa sa severa Apeninskog poluostrva, uhapšeno je osam navijača od kojih su trojica u vodećoj strukturi tifo-grupe koja je glavna na utakmicama AC Milan, a svi su se našli u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u nelegalnoj prodaji narkotika.

I, dok su se širile priče, i po medijima i po javnosti, da li je Milanova "Curva sud" zaista toliko ogrezla u kriminal i to kolektivno, ili su u pitanju samo pojedinci koji su se odmetnuli u poslove s drogom, pojavila se još značajnija vest.

Kako javlja "Korijere delo sport", konačno je uhapšen ubica najpoznatijeg italijanskog navijača, Fabricija Pišitelija, poznatog kao "Dijabolik", koji je u Rimu ubijen vatrenim oružjem 7. avgusta 2019. dok je sedeo na klupi u parku.

Pišiteli je prošao krvavi put od "običnog navijača" Lacija do vođe čuvene grupe "Irudićibili", za koju je vezivano mnogo toga što nema veze sa sportom.

Spominjali su se ne samo klasični navijački obračuni, već i brojni problemi sa zakonom, od iznuda, preko trgovine narkoticima, čak i saučestvovanja u poslovima koji imaju veze s organizacijom prostitucije i krijumčarenja ljudi.

"Dijabolik" je bio neko pred kim su i lokalne vlasti ponekad umele da ustuknu, vodio je jedno vreme i pravi mali "rat oko uticaja" s prvim čovekom Lacija, Klaudijom Lotitom, a vatrenim oružjem presuđeno mu je, kako je su istražni organi govorili minulih godina, najverovatnije zbog problema oko podele "narko-teritorija" u Rimu.

Ime uhapšenog ubice, kao i definitivan motiv za ovo najčuvenije navijačko ubistvo u Italiji, za sada nisu poznati javnosti.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić