OPROŠTAJ U SUZAMA: Aguero se slomio, pa objavio kraj karijere

Novosti online

15. 12. 2021. u 12:51

ARGENTINSKI fudbaler Serhio Kun Aguero oprostio se od fudbala zbog problema sa srcem.

ОПРОШТАЈ У СУЗАМА: Агуеро се сломио, па објавио крај каријере

Foto: AP

Sjajni Argentinac, verovatno i najveći igrač u istoriji Mančester sitija, morao je da prihvati da je zbog aritmije, koja je počela da mu zadaje probleme u novembru na utakmici sa Alavesom, jednostavno mudrije da sa pune 33 godine okači kopačke o klin.

- Ova konferencija je zakazana da bih vam rekao da završavam karijeru. Odlučio sam se za to, bila je to preteška odluka, ali problem koji sam imao pre mesec i po dana pokazao se ozbiljan. Medicinski tim mi je rekao da bi najbolje bilo da prestanem sa igranjem. Pre desetak dana sam odlučio to, pokušao sam da pronađem nadu, nije je bilo. Ponosan sam na svoju karijeru, uvek sam sanjao da igram fudbal. Moj san je bio da igram u Primeri i Evropi. Hvala Aletiko Madridu kada su me pokupili još kada sam bio "klinac". Hvala Mančester sitiju, tretirali su me sjajno. Za kraj, hvala Barseloni, ovaj tim je neverovatan! Jedan od najboljih klubova na svetu, tretirali su me sjajno - rekao je Aguero sa suzama u očima, dok je poneka verovatno kapnula i u publici u kojoj su, pored čitave ekipe Barselone, viđeni i Pep Gvardiola i Čiki Begiristajn, trener i sportski direktor Mančester sitija.

Nije uspevao Argentinac da obuzda suze i emocije, posebno kada se dotakao reprezentacije, ali i porodice koja ga je uvek podržavala. 

- Želim da se zahvalim mom omiljenom timu - Argentini. Svima vama koji ste ovde, koji me volite, mojoj porodici. Saigračima želim da poručim da sam dao sve od sebe da pobedimo, ali... Hvala što ste mi pomogli da napredujem, u glavi sam srećan i spreman za novi život. Znam da me mnogi ljudi vole, svi ste me tretirali dobro - dodao je Argentinac.

Barselona je spremila video emocija, legendarne golove i poteze Serhia Aguera, a potom se novinarima obratio Đoan Laporta, prvi čovek katalonskog kluba. 

- Moram kratko, ovde sam među vama, ali su ovde i svi predstavnici klubova u kojima je igrao Serhio. Kao što smo videli na videu, ostaje žal zbog svega što si mogao da budeš u Barseloni, ali imaš svu našu podršku za sve. Gde god da si igrao, beležio si ogromne uspehe. Videli smo kakav si šampion čim si stigao, kada si igrao u Atletiko Madridu želeli smo te ovde, ali... Nadam se da će ti i karijera posle fudbala biti uspešna, sve najbolje, Serhio - rekao je predsednik Barselone. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri