SVAKI TREĆI "MINIMALAC": Zvezda protiv Voždovca šesti put ove sezone samo jednom zatresla mrežu protivnika

Đ. S.

02. 12. 2021. u 19:24

JOŠ jedan "minimalac" je odradio posao, ali sudeći po reakciji navijača, nije zadovoljio visoke kriterijume postavljene prošle godine.

СВАКИ ТРЕЋИ МИНИМАЛАЦ: Звезда против Вождовца шести пут ове сезоне само једном затресла мрежу противника

FOTO: M. Vukadinović

Zvezda je u sredu uveče protiv Voždovca (1:0) ispunila glavni cilj i primakla se lideru prvenstva Partizanu na tri boda, ali povremeni zvižduci sa zapadne tribine letimično apatičnim igračima, ako su uopšte i bili upućeni njima, nisu se dopali treneru crveno-belih Dejanu Stankoviću.

Njegova ekipa, zbog prošlogodišnjeg atomskog fudbala, možda i previše je "razmazila" publiku, navikla ih na "vatromete". Jer, očekivati da jedna ekipa dve godine uzastopno puni mreže rivala i pobeđuje sa tri ili četiri gola razlike, nije realno.

- Čestitam momcima, nije bilo lako na terenu, samo se nadam da nekoliko zvižduka sa zapadne tribine nije bilo upućeno našim fudbalerima. Neko bi trebalo da stavi "prst na čelo" ako to uradi, ako nije, onda se ograđujem - istakao je Stanković posle duela sa "zmajevima", koji su se mučili tokom tih 90 minuta.

A na primer, potpuno drugačije je bilo na superligaškoj premijeri, kada je Zvezda 90 minuta vršila opsadu gola Vojvodine, ali ostala bez sva tri boda (0:0).

To je inače i jedina utakmica u ligi na kojoj crveno-beli nisu zatresli mrežu rivala, dok su u šest navrata pogodili samo jednom, a nedostatak efikasnosti odrazio se najviše u porazu u Surdulici (1:2).

Pogled kroz prizmu statistike potvrđuje da je Zvezda za nijansu spustila tonus u odnosu na isti period lane, kada je posle 18 odigranih kola u prvenstvu imala gol razliku 50:7, dok je na današnjem preseku učinak 44:10. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna