DORTMUND PRESKOČIO BAJERN: "Milioneri" pobedili Volfsburg, Haland se vratio na najbolji način (VIDEO)

Č. V.

27. 11. 2021. u 18:13

FUDBALERI Borusije iz Dortmunda bar na kratko su lideri u Bundesligi pošto su u 13. kolu u gostima pobedili Volfsburg sa 3:1.

ДОРТМУНД ПРЕСКОЧИО БАЈЕРН: Милионери победили Волфсбург, Халанд се вратио на најбољи начин (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

"Milioneri" su na tabeli pretekli Bajern koji od 18.30 igra na "Alijanc Areni" protiv Bilefelda i u slučaju pobede ponovo bi izbio na čelo.

Navijači se nisu ni smestili kako treba na tribinama "Volsfagen arene", a već je postignut gol. Igrao se 2. minut kada je Vut Veghorst.

Dortmund je nakon primljenog gola težište igre prebacio na staru protivnika i to im se isplatilo u 35. minutu kada je sa bele tačke precizan bio Emre Džan. Do odlaska na odmor nije bilo izglednih prilika, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Nastavak susreta doneo je mnogo više uzbuđenja. Gosti su u 55. minutu uspeli da stignu do preokreta. Marko Rojs se našao u ulozi asistenta, a egzekutor je bio Donijel Malen.

A onda se desilo ono što su svi navijači Borusije čekali, povratak na teren Erlinga Halanda. Norvežanin je propustio sedam utakmica zbog povrede, a nije mogao da zamisli lepši ulazak u igru.

Samo je osam minuta bilo potreno sjajnom napadaču da podseti sve ljubitelje fudbala o kakvom se strelcu radi. Uspeo je matira Pavaa Pervana i tako postavi konačan rezultat utakmice. Bio je ovo 10 gol jednog od najboljih napadača današnjice. Trenutno ima četiri pogotka manje od vodećeg strelca Bundeslige Roberta Levandovskog.

Ovim trijumfom Dortmund je izbio na vrh tabele i ima 30 bodova, dva više i utakmicu više od Bajerna. Volfsburg je na sedmoj poziciji sa 20 bodova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024