DEJAN STANKOVIĆ: Navikli smo na pritisak, pobede su pencilin za sve

Novosti online

27. 11. 2021. u 22:09

CRVENA zvezda je uspešno preskočila prepreku zvanu Ludogorec, a sada se vraća obavezama u Superligi Srbije.

ДЕЈАН СТАНКОВИЋ: Навикли смо на притисак, победе су пенцилин за све

FOTO: FK Crvena zvezda

Rival crveno-belih je Spartak, a Dejan Stanković je izneo očekivanja od meča sa Subotičanima.

Strateg šampiona naše zemlje se najpre dotakao zdravstvenog biltena.

- Brzo idu utakmice, malo vremena za odmor. Navikli smo već na pritisak, moranje, temperature, povrede. Sigurno neće biti Nikolića, Živkovića koji ima istegnuće mišića, Dionija i Bakajoka. Videću u kakvom su stanju ostali posle večerašnjeg treninga - rekao je Stanković.

Takođe, meč će po svemu sudeći propustiti Aleksandar Katai i Milan Rodić koji je pokosio virus.

Nije želeo da govori o statusu Loija Dionija.

- Zanimaju me samo igrači koji su na raspolaganju. Vama je uvek zanimljivo ono što meni nije. Tražite zareze. Nisam ja ta adresa.

Svestan je trener Zvezde da je mnogo lakše igrati kada se pobedi u Evropi.

- Pobede su penicilin za sve. Imali smo utakmica gde smo gubili u Evropi, pa smo se vraćali jači. Drugačije su utakmice u Evropi i prvenstvu, bitno nam je da smo se dobro odmorili. Imaćemo fokus, igramo dve utakmice kod kuće, očekujemo šest bodova, da se približavamo kraju polusezone... Ne znam da li bismo igrali drugačije protiv Ludogoreca da je tu bio Rodić. Kada treba da se izađe na teren, bavim se igračima koje imam. Momci su to zaslužili. Pokazali su da se sa njima može sve.

Dejan Stanković/FOTO: M. Vukadinović

Potom je govorio o Spartaku.

- Oni su krenuli korektno, imali posle pad sa Buačom. Vratili su trenera koji odlično poznaje klub i grad. Očekujem da budu kompletni, voleo bih da budu kompletni. Da odigramo dobru i jaku utakmicu. Sa njima je uvek bilo zanimljivo.

Klub iz Ljutice Bogdana bi eventualnim pobedama nad Spartakom i Voždovcem mogla da napravi dodatni pritisak na Partizan.

- Sad je šest, bilo je i osam. Neki su računali i da imamo 11 bodova manjka. Zvezda vuče pritisak, uvek je imperativ pobeda. Istorija je lepa, ali moramo da gledamo unapred. Lakše je kada si na minus šest i utakmicu manje, no bilo bi bolje da smo na tri boda. Svešćemo račune na kraju.

Nema sumnje da navijače Zvezde najviše zanima kako će se okončati grupna faza Lige Evrope, gde su Beograđani nakon pet kola prvi sa 10 bodova.

- Kako god da se završi, ozbiljno smo odigrali grupu. Mi idemo po prolaz i naš cilj. Sve zavisi od nas. Imaćemo jakog protivnika, ali smo ih imali i u Danskoj, Bugarskoj. Ko misli da smo imali lošu grupu treba da promeni sport, ili da ne gleda više fudbal. Ne dižem cenu time Crvenoj zvezdi, ali to je tako. Znao sam da će biti uravnotežena grupa i da će se sve rešavati u poslednjem kolu. Čak sam očekivao da svi budemo u igri. Svašta može da se desi. Vratićemo se uzdignute glave.

U stručnom štabu Dejana Stankovića od danas zvanično radi legendarni Vladimir Petrović Pižon.

- On je već tri sedmice tu. On je Zvezdina zvezda, neko ko je obeležio moje detinjstvo. Nije ništa čudno, ni iznenađujuće. Ima šta da pokaže i mlađim i starijim igračima. Ta ideja stoji odavno, bilo je mnogo obaveza. I njegovih i naših. Ima on energije, gledam te vežbe i objašnjavanja. Mi smo to upijali - zaključio je trener crveno-belih.

Utakmica Crvena zvezda - Spartak igra se sutra od 14.25 na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!