ON NAJBOLJE ZNA KOLIKO SU PRLJAVI PORTUGALCI: Biće guranja, štipanja, namernog gaženja, pazite se crvenog kartona

Novosti online

14. 11. 2021. u 08:28

Meč između Portugala i Srbije (1:1) u kvalifikacijma za EURO 2008. godine obeležio je nezapamćen skandal u kom su učestvovali tadašnji selektor Portugala Luis Felipe Skolari i proslavljeni srpski defanzivac Ivica Dragutinović.

ОН НАЈБОЉЕ ЗНА КОЛИКО СУ ПРЉАВИ ПОРТУГАЛЦИ: Биће гурања, штипања, намерног гажења, пазите се црвеног картона

FOTO: FSS

Iznerviran što Portugalci nisu u duhu fer-pleja vratili loptu ekipi Srbije, Dragutinović je želeo da se „objasni“ sa Kvarežmom. U ceo konflikt umešao se i Skolari, koji je pesnicom udario Dragutinovića po licu.

Igrači srpske reprezentacije jedva su smirili Dragutinovića, koji je želeo da se dočepa Skolarija i zbog toga dobio crveni karton.

Upravo zbog toga je naš bivši reprezentativac možda i najbolji sagovornik za ono što očekuje večeras "orlove" na Lisabonu.

"Da sam u svlačionici, samo bi ih posavetovao da budu sve vreme svesni kakve provokacije mogu da očekuju. Da se čuvaju toga, da ne dobijemo neki crveni karton ili dva žuta. Biće dosta guranja, biće sigurno nekog štipanja, namernog gaženja preko kopački. Biće Povlačenja za dres, komentara raznih. Svako ko je igrao običan fudbal u balonu, pa kad vidiš da neko hoće kavgu... E, to je to. Moraju da budu pribrani, da ostanu mirne glave, a vrelog srca što mi kažemo, priča Ivica Dragutinović za "Mocartsport".

Ne treba zaboraviti ni da će se utakmica igrati na lisabonskom Lužu kapaciteta 64.000 mesta. Ni sudiji Danijeleu Orsatu neće biti lako.

"Kad je u interesu Portugalaca da odu na Svetsko prvenstvo biće spremni na sve. Takav je njihov mentalitet, tako i kroz život funkcionišu. Biće pritisaka, možda i nekih sudijskih nelogičnosti, sitnih nepravdi, treba to shvatiti, nikako da se, recimo, šutne lopta posle sudijskog zvižduka, da nas skupo ne košta. I sudije greše, a sada će da budu pod pritiskom sa svih strana. Em je Portugal jedna od najboljih selekcija sveta, em pun stadion...", upozorava Dragutinović i dodaje:

FOTO: M. Vukadinović

Ivica Dragutinović i Marko Pantelić

"Daj Bože da toga ne bude, ali da apelujemo za svaki slučaj. Jer naš mentalitet je takav da odmah planemo, nekad ne umemo da prećutimo, a nekad je pametno da prećutiš. Posebno kad svi znamo šta je naš cilj. Plasman na Mundijal bi bio krucijalna stvar za naš fudbal, a nama kao rasadniku talenata jeste mesto na takvom takmičenju".

Dragutinović veruje da možemo srušiti Portugalce.

"Iskreno, ja sam nekako mnogo pozitivan. Imamo izuzetne igrače, selektor Dragan Stojković je doneo neku pozitivnu energiju u naš tim, da uvek idemo na pobedu, a to je mnogo bitno za naš mentalitet. Naravno, nije tu želju uvek lako preneti na teren, ali sama ta ideja te gura napred i mentalno i fizički i stvarno mislim da imamo reprezentaciju koja može da iznenadi Portugalce, optimista je Dragutinović.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)