"KAKO SU OVI DVANAESTI?!" Fudbaler Partizana u čudu posle gostovanja Gentu, ali optimizam crno-belih raste

Novosti online

05. 11. 2021. u 10:38

EKIPA Partizana sa gostovanja u Belgiji vraća se kući sa jednim osvojenim bodom i drugom pozicijom na tabeli u grupi B Lige konferencija, a defanzivac crno-belih Nemanja Miletić ističe da ekipa može da bude zadovoljna ishodom.

КАКО СУ ОВИ ДВАНАЕСТИ?! Фудбалер Партизана у чуду после гостовања Генту, али оптимизам црно-белих расте

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Gent i Partizan su odigrali 1:1 u vrlo zanimljivom duelu, koji je prvo obeležila majstorija Slobodana Uroševića, a kada je zavesa spuštena na ovu vrlo zanimljivu fudbalsku predstavu, Miletić je istakao sledeće za klupski sajt crno-belih:

- Očekivali smo da će biti teška utakmica, pre svega zato što su oni jedna stvarno dobra i fizički spremna ekipa. Stvarno ne znam kako su 12. u prvenstvu. Meč je bio težak, muški smo igrali, nesrećno primili gol. Možemo da budemo zadovoljni, momci su dali maksimum i borili smo se do kraja.

Iako je ekipa prvi put igrala sa tri štopera u zadnjem redu, ističe da ni njemu, a ni dvojici njegovih saigrača na toj poziciji ova formacija nije strana:


- Nije strano meni, Vujketu i Saniju (Igor Vujačić i Siniša Saničanin, prim. aut.), oni su igrali u reprezentacijama. Mislim da smo dobro odradili posao, to ćemo da vežbamo, ali možemo da budemo zadovoljni.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Nemanja Miletić

Uprkos činjenici da na raspolaganju nisu bila četiri ključna igrača, kao i tome što tim sa klupe nije predvodio šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević, crno-beli su pokazali da ih ne treba nikada unapred otpisati.


- Imamo 25 igrača i ko god da igra može da igra na visokom nivou. Bili smo bez 3-4 igrača i bilo je teško bez njih, ali svi koji su igrali, igrali su dobro. Možemo da budemo zadovoljni. U drugoj utakmici je bilo nerešeno (utakmica FK Flora - FK Anortozis, prim. aut.), borimo se i dalje za prvo mesto. Krivo mi je što smo primili gol, mogli smo da budemo prvi, ali i ne predajemo se! Ima još šest bodova, može svašta da se desi.

Kako Miletić ističe, njegovo prethodno iskustvo igranja u belgijskoj ligi značajno mu je pomoglo za ovu utakmicu, jer je znao šta može da očekuje:

- Belgijska liga je fizički jaka, svi timovi su spremni. Očekivali smo da će biti teško. Ne možemo mnogo da budemo okrenuti ovoj utakmici, već za par dana igramo sa Proleterom. Nastavljamo borbu za titulu, rekao je Miletić i poručio: - Moramo da se odmorimo koliko god možemo. Nećemo da tražimo alibi, mi smo Partizan i borimo se za titulu.

Popović: Bili smo hrabri, sve je i dalje u igri

Iako je publika već navikla na njegove izvrsne odbrane, Aleksandar Popović na gostovanju u Belgiji još jednom je obradovao navijače dobrom partijom. U Gentu je viđena nešto drugačija utakmica u odnosu na onu u Beogradu, a Partizan je uspeo da prebrodi i teškoće zbog povrede četvorice igrača i isključenja šefa stručnog štaba Aleksandra Stanojevića.

- Mi smo izašli u drugoj formaciji, nismo igrali do sada ovako, samo na pripremama. Izašli smo hrabro i pokazali da možemo i dalje da se borimo za prvo mesto. Sve je u igri - izjavio je Popović nakon meča i dodao:

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Aleksandar Popović na meču Gent - Partizan


- Imamo dosta povređenih, ali šef uvek rotira igrače i svi imaju šansu. Svi su u formi, svi su spremni. Iako smo bez nekoliko standardnih igrača, nije se videla razlika.

Uprkos primljenom pogotku, mladi golman bio je jedan od junaka ove utakmice.

- Uvek dajem sve od sebe. Ostaje žal, cela ekipa je dobro igrala odbranu, rival nam nije stvarao mnogo šansi, ali dovoljna je bila ta jedna situacija. Loše pomeranje, ili nešto što se desilo, ovakve ekipe kao Gent uvek koriste.

Naredni meč crno-beli će igrati u nedelju, 7. novembra, kada će u prvenstvu ugostiti ekipu Proletera.

- Imamo prednost koju moramo da sačuvamo, posle duže vremena smo prvi. Borba za titulu će biti do poslednjeg kola - ne ostavlja dilemu Popović.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)