ZVEZDINA LEGENDA: Pušio sam, znao sam i popiti, nisam bio robot kao Ronaldo

Novosti online

31. 10. 2021. u 15:40

"Takvog igrača nikad pre ni posle nismo imali. Bio je čudesan, neponovljiv". Tako su navijači Portsmuta govorili o Robertu Prosinečkom i godinama nakon što je otišao iz kluba.

ЗВЕЗДИНА ЛЕГЕНДА: Пушио сам, знао сам и попити, нисам био робот као Роналдо

FOTO: M. Vukadinović

Upravo se legendarni fudbaler Crvene zvezde za "portalnovosti.com" dotakao Portsmuta u kojem je tada stasao danas bivši napadač reprezentacije Engleske Piter Krauč.

Kraučev video na kojem priča kako je Prosinečki pušio u svlačionici dok su bili zajedno u klubu u posslednje vreme je vrlo popularan.

- Igrao sam samo jednu sezonu u Portsmutu, ali bila je sjajna, čak su me proglasili omiljenim strancem koji je ikad igrao u klubu. Rado se setim tog vremena. Možda bi ostao još, ali tata mi se tada razboleo i odlučio sam da se vratim, prvo u ljubljansku Olimpiju, a kasnije u Zagreb, gde sam i završio karijeru. Piter je jedan simpatičan momak, tad je bio klinac. Dobar igrač, pogotovo za nekog tako visokog i tankog, zanimljiv lik. Priča čovek da sam pušio i u svlačionici, a to je malo ipak preterao. Nisam se ja nikad krio da pušim, ali da sam na poluvremenu pušio to je malo dodao. Ipak, neka bude simpatičan i priča - rekao je Prosinečki.

Svi se sećamo videa u kojem je Robi zapalio nakon što je osvojio naslov evropskog prvaka sa Crvenom zvezdom. Refik Šabanadžović prisetio se "cigarete za cigaretom" kada je po Prosinečkog došao Real Madrid. A on kaže da mu ni piće nije bilo na odmet.

- A da, deca mi taj video pokazuju. Ma puše i danas skoro svi, al' skrivaju. Kako se veže sve to - ako te neko vidi da pušiš il' da piješ, odmah misle da ne treniraš dobro, da ti nije stalo. To nije istina. Ja sam živeo za fudbal. To što sam voleo da zapalim ili tu i tamo nešto da popijem, to nema veze s time koliko sam dao fudbalu. U današnjem vrhunskom sportu to, kao, ne dolazi u obzir. Ronaldo je krajnost, čini mi se baš isprogramiran, pazi valjda svaku stvar koji stavi u usta. Zbog toga traje duže, ima manje povreda, dobro izgleda. Sve je podredio fudbalu i super igra, ali ima nešto robotski u tome. Čak mi se čini da mu je i ljubav robotska. A fudbaler je isto čovek i toga se dobro setiti - istakao je Prosinečki.

Nekadašnji igrač Real Madrida, ali i Barselone ne voli toliko moderni fudbal i ističe da se igrači polako pretvaraju u robote.

- I Mesi i Ronaldo su talentovani, ne samo disciplinovani. Sigurno da zbog discipline duže traju, dominiraju kako niko nikad nije. Više neće biti takvih igrača, koji će toliko dugo trajati na top nivou. To su ekstremi, nije održivo. Imali smo drugog Ronalda koji je dominirao tri godine, i Ronaldinja takođe, i jednog Maradonu, to je puno realnije. Ja sam ipak romantičar i uvek ću reći - daj mi radije Ronalda starog i daj mi Ronaldinja. Ljudi vole da vide potez, vole lepotu, vole da ih iznenadiš. Počeo je da bude robotski fudbal, svi su jako spremni fizički, ali dosta iskalkulisani i onda izađu neki igrači koji pokažu nešto drugačije i vežemo se uz njih. Tu je ipak Mesi drugačiji od Ronalda, ima te lepote. Da ne pričamo uopšte o pokojnom Maradoni, protiv kog sam igrao više puta. To su posebne emocije - zaključio je Prosinečki,

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)