ZVEZDI PROLEĆE NA DLANU: Posle remija u Danskoj, crveno-beli nadomak cilja

Z. ĆOROVIĆ

22. 10. 2021. u 23:01

SLADAK bod iz Herninga (1:1), biće mnogo slađi ukoliko i revanš sa Dancima protekne po planu.

ЗВЕЗДИ ПРОЛЕЋЕ НА ДЛАНУ: После ремија у Данској, црвено-бели надомак циља

FOTO: FK Crvena zvezda

Naravno, plan je da Crvena zvezda četvrtog novembra, u četvrtom kolu, pred svojim navijačima pobedi Midtjiland i tako jednim udarcem pogodi dva dobitka.

Prvi cilj bi već bio obezbeđen, a to je proleće u Evropi. Drugi je da Zvezda nastavi da se bori za čelnu poziciju Grupe F, jer će samo prvak imati privilegiju da se direktno plasira u osminu finala Lige Evrope.

Drugoplasirani ide u šesnaestinu finala, gde se ukršta sa trećeplasiranim ekipama iz Lige šampiona, među kojima su trenutno Barselona, Inter i Porto, pa ko god se tu zatekne, biće mnogo težak rival.

- Mogli smo i da pobedimo Midtjiland, ali ipak smo osvojili važan bod koji će nam mnogo pomoći na putu ka prvom mestu. Vidite i da smo 39. na UEFA listi, sve više napredujemo, a potpisom Kataija od pre nekoliko meseci, kao i produžetkom ugovora sa Ivanićem, stavili smo svima do znanja da imamo velike ambicije - istakao je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

FOTO: FK Crvena zvezda

Mitar Mrkela

Zvezda se izborila za odličnu poziciju na pola puta grupne faze. Pobedila je na "Marakani" najvećeg favorita Bragu (2:1), pa je oslabljena slavila u gostima protiv Ludogoreca (1:0) i sada remizirala na teškom gostovanju Midtjilandu (1:1). Sledeće dve utakmice biće domaćin Dancima i Bugarima, pa bi moglo slobodno da se kaže da sve drži u svojim rukama.


- Mi se i dalje pitamo jer smo prvi i od nas najviše zavisi - Naravno, samo ako budemo nastavili sa ovakvim odnosom i koncentrisanom igrom - rekao je Dejan Stanković, trener crveno-belih posle meča u Danskoj.


Nešto slabija igra Stankovićevih pulena, pogotovo u prvom poluvremenu meča sa Midtjilandom, sigurno je i najbolje upozorenje da bez "krvi i žestoke borbe" ništa ne sme da se unapred zacrta. Utakmica sa Dancima bila je na klackalici i mogla je da završi u neželjenom pravcu. Oni će u Beogradu za desetak dana sigurno ići na sve ili ništa, jer im samo pobeda igra u računici da prezime u Ligi Evrope.


Opet, Zvezdi će se vratiti Katai i Pavkov, dvojica jako bitnih aduta. koji su se posebno isticali u evropskim mečevima. Računica kaže da će, ukoliko pobedi Midtjiland, a Braga ne izgubi od Ludogoreca u Portugaliji, srpski šampion teoretski prezimeti u Ligi Evrope već posle sledećeg meča. Po nekom najlošijem scenariju, može i kao treća da se "spusti" u Ligu konferencija.


BONUS VIDEO  Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)