FRANCUZI SLAVE I RADUJU SE BOGATOJ PREMIJI: Uz pehar i 10,5 miliona evra

G. ČVOROVIĆ

11. 10. 2021. u 20:24

FRANCUZI se raduju novoj tituli. Mediji ističu da, istina, trijumf u Ligi nacija, nije osvojena svetska titula, ali da je svaki trofej na visokom nivou značajan.

ФРАНЦУЗИ СЛАВЕ И РАДУЈУ СЕ БОГАТОЈ ПРЕМИЈИ: Уз пехар и 10,5 милиона евра

foto

PARIZ - Od stalnog dopisnika

Pobedama nad Belgijom u polufinalu (3:2) i Španijom (2:1) u finalu, "trikolori" su pokazali i da su u ovom trenutku bolji od najvećih rivala. Trijumf nad "crvenom furijom" i "crvenim đavolima" uvek je sladak.

- Igrači su dokazali da imaju nivo. Možemo da ne kontrolišemo neke utakmice od početka do kraja, ali ostvarili smo dobre rezultate. Nasuprot smo imali sjajne evropske timove. Nije bilo gubitka samopouzdanja. Da je to bio slučaj, ne bismo bili u Milanu da igramo finale ili da ga osvojimo - poručio je radosni trener Didije Dešam.

Podignut je pehar, ali nije zanemarljiv ni finansijski ulog. Francuzi su za pobedu dobili 6 miliona evra, dok je poraz donosio 4,5 miliona. Računajući i druge pobede, "trikolorima" je pripalo ukupno 10,5 miliona evra. Šest miliona osvojenih u nedelju uzeti su kao osnova za podelu premija. Igračima pripada fond od 30 odsto od ove sume, kada se od nje odbije oko milion za troškove putovanja i organizovanja utakmica. Tih milion i po deli se na 23 igrača i 4 člana stručnog štaba, od kojih će svakom pripasti po 55.555 evra.

A da Liga nacija, iako novo takmičenje, privlači navijače, pokazuje i podatak da je finale protiv Španije u Francuskoj gledalo 10 miliona ljudi, što je 35 odsto od ukupnog broja onih koji su te večeri uključili televizor.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NOVAK U ZAGRLJAJU JECINE SUPARNICE: Zbog ovog susreta gore mreže - San se danas ostvario (FOTO)