TRIO "MNM" POKAZAO MIŠIĆE: Francuzi oduševljeni izdanjem najboljih igrača protiv Mančester sitija

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

29. 09. 2021. u 20:03

OSLOBOĐENI. Ovim naslovom francuski "Ekip" je najavio da je novi PSŽ ojačan Mesijem, posle pobede nad Manačester sitijem (2:0), mogao da izađe iz perioda uigravanja.

ТРИО МНМ ПОКАЗАО МИШИЋЕ: Французи одушевљени издањем најбољих играча против Манчестер ситија

Foto: Printskrin Instagram/neymarjr

"Parizjen" se, naravno, bavio i prvencem Argentinca, naslovom "Mersi Mesi!". Na prve četiri strane nije bilo važnije vesti za dnevnik iz prestonice.

Pobeda protiv prestižnog protivnika, prvi gol Mesija u novom dresu, čelična odbrana, fantastična atmosfera: sve je, kaže "Ekip", bilo tu. Ne zaboravlja ni "dva princa" u sredini, Geja i Veratija, biser Mesija, Mbapeova rešenja u tri dimenzije, grandioznog Donarumu. "Parizjen" ističe da bi trebalo zabeležiti datum kada je genijalnost izašla iz kutije. Bila je potrebna jedna akcija, nekoliko sekundi, da osvetle parisku noć.

NEOBIČNO Leova uloga u živom zidu /FOTO: EPA

Nije famozni trio "MNM" (Mesi - Nejmar - Mbape) još pokazao šta ume. I sam Mesi je posle meča izjavio da će, vremenom, biti sve bolji. Treba da se uigraju. Imao je Mančester siti inicijativu preksinoć na "Parku prinčeva", ali u pojedinim delovima meča, u kontranapadima, blesnuo bi, po segmentima, sjaj njihove moći, nesvakidašnjim potezima, poput Nejmarovog "sombrera", Mbapeove pete ili Mesijevog "lomljenja" protivnika.

Bilo je sumnje da li će zbir zvezda uspeti da postane tim. Meč protiv Sitija mogao bi da bude inicijalna kapisla koja će ih vinuti na pravi put. A šta bi trebalo očekivati, možda je najbolje opisala fotografija koju je na svom instagram-profilu posle meča postavio Nejmar, iz svlačionice, zagrljen sa Mbapeom i Mesijem. Slika je juče imala više od deset miliona lajkova.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!