EVROPSKA ASOCIJACIJA KLUBOVA PROTIV FIFA: Mundijali na svake dve godine - nikako

Novosti online

24. 09. 2021. u 22:34

SVETSKO prvenstvo ne sme da se igra na svake dve godine, o tome nema kompromisa, niti rasprave. To je stav evropskih fudbalskih klubova koji su optužili FIFA da krši zakonske obaveze, time što požuruje odluku o promeni formata Mundijala da se turnir održava na svake dve godine, umesto kao do sada, na četiri.

ЕВРОПСКА АСОЦИЈАЦИЈА КЛУБОВА ПРОТИВ ФИФА: Мундијали на сваке две године - никако

FOTO: AP

FIFA je poslednjih nedelja u velikoj kampanji za promenu formata Mundijala, a program je prvo predstavila bivšim fudbalerima, što je naljutilo pojedine fudbalske organizacije.

Takođe, FIFA pokušava da stekne i podršku navijača širom sveta. Evropska fudbalska unija i Južnoamerička fudbalska konfederacija se protive predlogu i naveli su da bi mogli da bojkotuju dodatne turnire. Takođe, nedavno je FS Nemačke kritikovao planove FIFA, uz upozorenje da će igrači biti pod većim rizikom od povreda i da će ženska takmičenja biti u senci.

Sa UEFA se slaže i Evropska asocijacija klubova (ECA), koja predstavlja 234 kluba.

- ECA je sa ozbiljnom zabrinutošću pratila pokretanje reklamne kampanje. FIFA očigledno pokušava da projuri kroz reforme kalendara, pogotovo uvođenjem Svetskog prvenstva na dve godine. Ti predlozi bi doveli u opasnost zdravlje i dobrobit igrača i umanjili bi vrednost i značaj klupskih i domaćih takmičenja. Sve odluke u vezi sa daljim kalendarom takmičenja mogu se doneti samo uz saglasnost fudbalskih klubova - navodi se u saopštenju ECA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna