PREMINUO FUDBALER KOJI JE 39 GODINA BIO U KOMI: Otišao na rutinsku operaciju i završio u komi iz koje se nikad nije probudio

Novosti online

06. 09. 2021. u 13:15

NEKADAŠNjI francuski fudbalski reprezentativac Žan-Pjer Adams (73) preminuo je u ponedeljak u bolnici u Nimu nakon 39 godina provedenih u komi.

ПРЕМИНУО ФУДБАЛЕР КОЈИ ЈЕ 39 ГОДИНА БИО У КОМИ: Отишао на рутинску операцију и завршио у коми из које се никад није пробудио

Foto: Tviter

Čovek koji se proslavio igranjem u dresu Nice i PSŽ-a i reprezentativac Francuske u komi je bio 39 godina, nakon što je doživeo povredu kolena, a bilo je potrebno da zbog toga ode na rutinsku operaciju koja se zakomplikovala.

Greškom anesteziologa upao je u komu iz koje se više nije probudio.

Kako je vreme odmicalo, šanse za oporavak su bile sve manje, a svojevremeno je njegova supruga odbila eutanaziju, poručivši da je spremna da čeka koliko god je potrebno da se Adams probudi.

Kobna greška je bila loša inhalacija, cev je blokirala put kiseoniku i lekar je pogrešio, što je izazvalo srčani zastoj. Došlo je do teških oštećenja na mozgu i pada u komu.

Mediji su pisali kako bolnica nikada nije uputila izvinjenje porodici nekadašnjeg francuskog reprezentativca, a opravdanje je bilo kako imaju mali broj anesteziologa i da je tog dana jedan lekar bio zadužen za osam pacijenata.

Porodica je na kraju tužila lekara koji je napravio grešku i proglašen je krivim. Kazna je bila jednomesečna suspenzija, a kasnije je preinačena u novčanu kaznu od 750 evra.

Adams je svojevremeno bio jedan od najboljih defanzivaca Evrope, odigrao je u karijeri preko 285 utakmica i postigao 26 golova, dok je najviše vremena proveo u Nici, za koju je upisao 126 nastupa i sebi otvorio vrata PSŽ-a. Za reprezentaciju Francuske je odigrao 22 utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere