SPISKALI TRI MILIJARDE: Sinoć završen spektakularni prelazni rok tokom koga su sredinu promenila dva najbolja igrača današnjice

Z. ĆOROVIĆ

01. 09. 2021. u 08:00

NAJBOGATIJI su opet najbolje pazarili. U Evropi, odnosno njenim najjačim fudbalskim ligama, juče je završen letnji prelazni rok, u kome su klubovi potrošili preko tri milijarde evra. Moćne gazde opet su se razbacivale parama da dovedu željena pojačanja, kao u vremenima pre korone.

СПИСКАЛИ ТРИ МИЛИЈАРДЕ: Синоћ завршен спектакуларни прелазни рок током кога су средину променила два најбоља играча данашњице

FOTO: EPA

Ipak, ovo leto u fudbalskoj antologiji najviše će se pamtiti po tome što su megazvezde Kristijano Ronaldo i Leo Mesi promenili klubove i sada kreću opet od nule. Bili su to pravi zemljotresi.

Najviše uzbuđenja, interesovanja i drame izazvao je prvo prelazak Mesija iz Barselone u Pari Sen Žermen, a u finišu prelaznog roka i povratak Kristijana Ronalda u Mančester junajted.

"Pucali" su sajtovi po društvenim mrežama od navale navijačke znatiželje, svaki njihov potez budno je pratilo na milione fanova. Tandem mađioničara, koji su zajedno osvojili 11 "Zlatnih lopti", i u ovim poznim godinama su ubedljivo najpopularniji igrači na planeti.

Sve je "gorelo" i juče kada se Ronaldo prvi put obratio kao novi igrač "crvenih đavola".

- Mančester junajted je klub koji je oduvek imao posebno mesto u mom srcu i bio sam preplavljen porukama od petka. Jedva čekam da ponovo zaigram na "Old Trafordu" pred punim stadionom i ponovo vidim sve navijače. Radujem se što ću se pridružiti timu nakon međunarodnih utakmica i nadam se da nas očekuje veoma uspešna sezona - izjavio je Ronaldo dok se u Lisabonu pripremao za put na Ostrvo.

Njega je Junajted otkupio od Juventusa za 15 miliona evra, dok je Pari Sen Žermen doveo Mesija kao slobodnog igrača. Najveći transfer ovog leta bio je prelazak Džeka Griliša iz Aston Vile u Mančester siti za 117,5 miliona evra. Nešto manje platio je Čelsi Interu da bi vratio Romela Lukakua - 115.

Nije štedeo ni Mančester junajted kada je dovodio Džejdona Sanča iz Dortmunda (85 miliona evra) i Rafaela Varana iz Reala (40 miliona evra). Ipak, najveći trošadžija na Ostrvu bio je Arsenal, izdvojio je 150 miliona evra za četvoricu novajlija, sa kojima nije osvojen ni bod u prva tri kola Premijer lige.

Liverpul je pazario samo štopera Konatea iz Lajpciga za 40 miliona evra.

Šeici milijarderi iz Pari Sen Žermena "otvorili" su se 60 miliona evra za brzonogog desnog beka Ašrafa Hakimija, pošto su pored Mesija, kao slobodne agente angažovali golmana Donarumu i Vajnalduma, Realovu legendu Ramosa.

Bajern je u Nemačkoj najviše potrošio za Upamekana (42 miliona) i Sabicera (15), u Italiji se isprsila Murinjova Roma za napadača Abrahama (40 miliona)...

RADONjIĆ, GRUJIĆ, MITROVIĆ...

SRPSKI internacionalci bili su aktivni u ovom prelaznom roku. Nemanja Radonjić je otišao u Benfiku na pozajmicu, dok je Marko Grujić potpisao za Porto. Štoper "orlova" Stefan Mitrović prešao je iz Strazbura u Hetafe, golman Marko Dmitrović odlučio se za Sevilju. U Italiji, Matija Nastasić se pridružio Milenkoviću i Vlahoviću u Fiorentini, a Verona je posle pozajmice otkupila ugovor Ivana Ilića od Sitija za 7,5 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!