PRED ŽREB ZA LŠ (ČETVRTAK 18 ČASOVA): Šerif 146. klub u eliti, Moldavija 36. država koja ima predstvnika

Novosti online

26. 08. 2021. u 13:10

PLASMANOM Šerifa u Ligu šampiona, Moldavija je postala 36. država koja je dala predstavnika u grupnoj fazi elitnog evropskog klupskog takmičenja, otkad je ono pre 30 godina ribrendirano iz Kupa evropskih šampiona.

ПРЕД ЖРЕБ ЗА ЛШ (ЧЕТВРТАК 18 ЧАСОВА): Шериф 146. клуб у елити, Молдавија 36. држава која има предствника

Ilustracija foto: EPA

Šerif je postao ukupno 146. klub koji se izborio za mesto među najjačima.

Kao startna godina Lige šampiona uzima se 1992/93. i predstojeća će biti okruglo 30.

Nijedan klub nije igrao LŠ u svim njenim sezonama a rekorderi su španski velikani Real Madrid i Barselona sa po 26 učešća, računajući i predstojeću sezonu.

Španija je rekorder i po broju klubova koji su nastupili u eliti - 13, koliko ima i Nemačka.

Srbija ove godine neće imati predstavnika jer je upravo Šerif eliminisao našu Crvenu zvezdu, ali mi možemo da se pohvalimo da imamo dva kluba koji su učestvovali. Večiti rivali Zvezda i Partizan imali su po dva učešća.

Šerif će se na današnjem žrebu (18 časova) naći u poslednjem, četvrtom šeširu. Zanimljivo je da će, bar po imenima, ove godine drugi šešir biti znatno jači od prvog.

UEFA je za nosioce odredila šampiona Evrope, Čelsi, prvaka Lige Evrope Viljareal i šampione šest najjačih liga, a to su Atletiko Madrid, Mančester Siti, Bajern Minhen, Inter Milano, Lil i Sporting.

U drugom su ostali giganti evropskog fudbala Real Madrid, Barselona, Liverpul, Mančester junajted, Juventus, ali i "nova aristokratija" Pari sen Žermen.

Procedura žreba je ista kao i prethodnih godina: 32 kluba biće podeljena u osam grupa, a tokom prve faze nije moguće da se sretnu timovi iz istih zemalja. Termini grupne faze su: 14/15. septembar, 28/29. septembar, 19/20. oktobar, 2/3. novembar, 23/24. novembar i 7/8 decembar. Po dva najbolja tima iz svake grupe će u osminu finala, a borba za titulu novog prvaka Evrope zakazana je za 28. maj naredne godine u Sankt Peterburgu.

Sastavi šešira

Prvi: Čelsi, Viljareal, Atletiko, Mančester Siti, Bajern, Inter, Lil, Sporting;

Drugi: Real, Barselona, Juventus, Mančester junajted, PSŽ, Liverpul, Sevilja, Boruisija Dortmund;

Treći: Porto, Ajaks, Šahtjor, Lajpcig, Salcburg, Benfika, Atalanta, Zenit;

Četvrti: Bešiktaš, Dinamo Kijev, Klub Briž, Jang Bojs, Milan, Malme, Volfzburg, Šerif.

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave