"ORLOVI" OPET PRED PUBLIKOM: Reprezentacija Srbije se sledećeg ponedeljka okuplja u Staroj Pazovi

N. ILjUKIĆ

23. 08. 2021. u 10:00

FUDBALSKU reprezentaciju Srbije početkom septembra čekaju nove tri utakmice na putu ka Mundijalu u Kataru sledeće godine.

ОРЛОВИ  ОПЕТ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Репрезентација Србије се следећег понедељка окупља у Старој Пазови

Foto M. Vukadinović

Prva je praktično prijateljski duel protiv domaćina koji sve svoje rivale dočekuje u mađarskom gradu Debrecinu, pa će i "orlovi" u komšiluk na megdan organizatoru sledećeg Svetskog prvenstva 1. septembra i taj meč se igra od 20.45.

Selektor Dragan Stojković će sledećeg ponedeljka u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi da okupi 31 igrača kojima će mnogo više da govori o utakmicama koje se igraju 4. i 7. septembra. Odmah po povratku iz Debrecina "orlovi" dočekuju Luksemburg u Beogradu (4. septembar u 18 časova), a zatim tri dana kasnije idu u goste Republici Irskoj (7. septembar, 20.45).

Pogled na tabelu naše kvalifikacione grupe prilično ohrabruje, jer Srbija deli prvo mesto sa favorizovanom Portugalijom koja 1. septembra čeka na svom terenu Irce, a 7. septembra igra u gostima protiv Azerbejdžana. Ispada, posle nekih računica, da septembar može da bue čak i mesec odluke pošto bi mnoge stvari u našoj grupi mogle da se razbistre.

Selektor Stojković je, podsećamo, na najnoviji spisak uvrstio dvojicu debitanata, golmana Mileta Svilara iz lisabonske Benfike i vezistu Malmea Veljka Birmančevića.

Zanimljivo je da je među "orlovima" i dalje samo jedan igrač iz domaće Superlige, iskusni Marko Petković iz TCS. Međutim. neka ranija iskustva govore da će već posle prvih dana od okupljanja u Pazovi, spisak Srbije da doživi određene korekcije, jer će pojedini igrači zbog povreda morati da se vrate u svoje klubove ili da budu podvrgnuti terapijama.

Dragan Stojković Piksi će se domaćim novinarima obratiti u petak i zanimljivo je da će to da bude njegov prvi susret sa većom grupom predstavnika "sedme sile" od trenutka kada je u februaru ove godine zvanično postao selektor fudbalske reprezentacije Srbije. On je od tada, pa sve do danas, uglavnom u odvojenim intervjuima ili na onlajn konferencijama održavao kontakte sa javnošću.

Srbija je pred septembarske duele u kvalifikacijama za Mundijal 2022. godine na nekoj vrsti raskrsnice. Ona ne deluje komplikovano, jer se na njoj nalaze Luksemburg i Irska, ali poslednja iskustva sa ovim reprezentacijama govore da bi trebalo da se otvore sve oči i upale sva svetla!

Vraćaju se navijači

REPREZENTACIJA Srbije je poslednji put pred svojim navijačima igrala još u novembru 2019. godine kada je u kvalifikacijama za EP dočekala Ukrajinu u Beogradu (2:2). Od tada je zvog virusa korona bilo zabranjeno okupljanje navijača. Tek na meču sa Luksemburgom 4. septembra na stadionu "Rajko Mitić" naša selekcija će opet imati podršku navijača.

KONAČNO VAR!

EVROPSKA fudbalska unija je konačno prelomila i odlučila da od septembarskog ciklusa kvalifikacija za Mundijal u Kataru počne da se koristi VAR tehnologija kao pomoć sudijama pri donošenju odluka. Mnogi su skloni mišljenju da su na UEFA najveći pritisak izvršili Portugalci koji su na meču 2. kola protiv Srbije (2:2) 27. marta ove godine drastično oštećeni kada Kristijanu Ronaldu nije priznat gol na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)