CEO PARIZ ČEKA MESIJA: Prestonica Francuske u znaku argentinske fudbalske zvezde

Goran Čvorović, stalni dopisnik iz Pariza

10. 08. 2021. u 00:30

DOLAZAK argentinske megazvezde Lionela Mesija u Pariz juče je tokom dana bio pitanje minuta. Izvori bliski njegovom okruženju najavili su da će sleteti privatnim avionom na lokalni aerodrom "Burže" u blizini Pariza, gde su se odmah okupile stotine njegovih pristalica.

ЦЕО ПАРИЗ ЧЕКА МЕСИЈА: Престоница Француске у знаку аргентинске фудбалске звезде

FOTO: AP

Istovremeno, gužva je bila i ispred "Parka prinčeva", gde je takođe bio prisutan "odbor za doček" navijača obradovanih ovom vešću. Glasine su u ponedeljak više puta pomerale trenutak dolaska, a nestrpljenje je raslo iz trenutka u trenutak.

Preneto je i da Mesi dolazi smiren, spreman da se odmah psihički i fizički pridruži novom timu.

Iako je Mesi samo dan ranije rekao da još ništa nije odlučeno oko njegovog prelaska u Pariz, juče je iz minuta u minut njegov dolazak u francusku prestonicu bio za korak bliže.

Saznaje se da je rukovodstvo pariskog kluba za juče već bilo predvidelo i satnicu lekarskog pregleda i zvanično predstavljanje, 24 sata pre ranije najavljenog pojavljivanja na Ajfelovoj kuli.

Koliko je sve bilo spremno i izvesno, pokazuje i poruka koju je Rafaela, sestra Nejmara, Mesijevog budućeg saigrača, poslala supruzi argentinskog fudbalera, poželevši joj dobrodošlicu u glavni grad Francuske. Doduše, s druge strane, pojavile su se i glasine da Mesi čeka principijelni dogovor da bi dao konačnu potvrdu o dolasku.

Priključenje Mesija PSŽ izazvalo je ushićenje ne samo kod navijača ovog kluba već i kod mnogobrojnih Parižana. Ovaj grad će, uz Ajfelovu kulu, Notr Dam, Trijumfalnu kapiju i Diznilend, od sada biti ucrtan i na fudbalsku mapu sveta kao čarobna destinacija.

Reagovala je, tako, i gradonačelnica Grada svetlosti An Idalgo, koju je ova vest veoma obradovala.

- Njegov dolazak je izuzetna novost. Mesi je fantastičan igrač, dobra osoba koja je, vernošću svom klubu, uvek pokazivala da poseduje prave vrednosti - izjavila je prva dama francuske prestonice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba