NJEGOVA SMRT POTRESLA CRVENO-BELE Zvezda se emotivno oprostila: "Govorio je da je naš klub simbol i stub srpstva, večna mu slava!"

Novosti

04. 08. 2021. u 15:13

"Aktuelni ambasador Srbije u Rusiji, prosavljeni pisac, novinar, vojnopolitički analitičar i veliki navijač Crvene zvezde - Miroslav Lazanski, preminuo je danas u 71. godini života", piše u oproštaju crveno-belog kluba.

ЊЕГОВА СМРТ ПОТРЕСЛА ЦРВЕНО-БЕЛЕ Звезда се емотивно опростила: Говорио је да је наш клуб симбол и стуб српства, вечна му слава!

Foto: N. Skenderija

Zvezda je u oproštaju prvo kratko navela osnovne podatke iz biografije Miroslava Lazanskog:

"Lazanski je rođen 18. septembra 1950. godine u Karlovcu, gde je završio osnovnu školu. Srednju stručnu spremu stekao je u Trebinju, a Pravni fakultet je završio u Zagrebu.

U Beograd se preselio 1991. godine i počeo da piše za dnevni list Politika. Osim toga, pisao je i za listove Politika ekspres, NIN, Večernje novosti, Start, Katimerini, Dajmond vikli i Sekjuritarijan.

Napisao je sedam knjiga i autor je desetak televizijskih serijala.

Izveštavao je iz ratova u Avganistanu, Bejrutu, Čečeniji, Zairu, Libanu, iz iračko-iranskog sukoba, tokom operacije Pustinjska oluja, za vreme rata u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Kosovu i Metohiji, Libiji.

Imenovan je za ambasadora Srbije u Moskvi u julu 2019. godine, a iste godine dobio je nagradu grada Beograda za novinarstvo", piše na sajtu Zvezde, a klub se u oproštaju na kraju klub osvrnuo na privrženost Lazanskog crveno-belim bojama:

"Lazanski nije krio da su mu crveno-bele boje u srcu. Često je u javnim nastupima govorio pohvalno o klubu za koji navija i isticao da je Crvena zvezda simbol i stub srpstva. Bio je redovan i rado viđen gost na Marakani, a mnoge njegove izjave u kojima je isticao ljubav prema našem klubu će se pamtiti. 

Neka mu je večna slava!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna