JEDNAČINA SA TRI NEPOZNATE: Aleksandar Stanojević na slatkim mukama pred start sezone Partizana za šest dana

Milan Blažić

11. 07. 2021. u 09:30

ČETIRI kontrolne utakmice u Sloveniji poslužile su Aleksandru Stanojeviću dobro da vidi ko je koliko od igrača napredovao u pripremnom periodu, ko bi od starosedelaca mogao da iskoči u odnosu na prošlu sezonu, a ko od novajlija da donese pozitivan impuls, ali rešenje jednačine za premijeru u Superligi u subotu protiv Proletera u Novom Sadu nije dobio.

ЈЕДНАЧИНА СА ТРИ НЕПОЗНАТЕ: Александар Станојевић на слатким мукама пред старт сезоне Партизана за шест дана

Foto FK Partizan

Posle svega viđenog na utakmicama protiv Mure, Kopra, Krakovije i Rostova deluje da su njegove muke oko sastavljanja startnih 11 slatke i da crno-beli poseduju materijal koji bi i bez dodatnih pojačanja trebalo da bude konkurentan najvećem rivalu i spreman za evropske izazove.

Ono što je sasvim izvesno, iako je tim koji se suprotstavio Rostovu od prvog minuta "nacrtan" za startne takmičarske utakmice je to da je bar jedna promena protiv Proletera neminovna, a odnosi se na bonus igrača. Pored toga Stanojevićeva izjava prilikom podvlačenja crte pod pripreme u Ptuju da još ne zna tim za premijeru u Novom Sadu jasno ukazuje da dilema ima još, a utisak je da se one odnose na golmana i zadnjeg veznog.

Krenimo redom, gužva na gol liniji je identična onoj koja je postojala i prošle sezone, sa tom razlikom da Aleksandar Popović više nema plus u vidu statusa bonus igrača, dok borbu za startnu poziciju zaoštrava neizvesnost oko potencijalnog transfera kapitena Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju. Ukoliko Stojković ostane u Humskoj realno je očekivati da on predstavlja poslednju branu protivničkim napadačima, dok bi u slučaju njegovog odlaska prednost imao Nemanja Stevanović.

Druga poprilično velika nepoznata u Stanojevićevoj jednačini odnosi se na poziciju zadnjeg veznog gde za dva mesta ravnopravno konkurišu tri fudbalera. Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar su godinama zajedno, dobro su uigrani, a pomeranje Miloša Jojića "niže" u veznom redu, ostavlja prostor da sva trojica ravnopravno konkurišu za dva mesta.

Treća dilema, na boku u ofanzivi, odnosi se prevashodno na evropske utakmice, pošto će shodno pravilu o bonus igračima Nemanja Jović u Superligi izvesno imati prednost u odnosu na Danila Pantića. Natho i Lazar Marković bi trebalo da predstavljaju siguricu na startu sezone, a ulazak u formu Filipa Holendera, koji se odmarao do pre dva dana bi mogao dodatno da zakomplikuje situaciju u ofanzivi.

Kada je najistureniji deo tima u pitanju jasno je da Rikardo Gomeš trenutno nema alternativu, ali je isto tako primetno da bi sjajni 17-godišnji Marko Milovanović mogao da "krade" minute tamnoputom napadaču pošto je u Sloveniji pogađao kad je hteo i sa tri gola u dve utakmice primorao Stanojevića da ozbiljno razmisli o njegovom ranijem guranju u vatru.

ŽIVKOVIĆ

NA poziciji desnog beka je tokom prošle sezone bio neprikosnoven Aleksandar Miljković i tako će izvesno biti i u prve dve utakmice u sezoni, ali je veliko pitanje da li će tako i ostati. Marko Živković se u Sloveniji nametnuo stručnom štabu korektnom defanzivom i značajnim doprinosom u ofanzivnim akcijama, ali se njegov trenutni problem ne odnosi na formu, već na činjenicu da će zbog kartona zarađenih svojevremeno u Vojvodini morati da propusti prvu utakmicu kvalifikacija Lige konferencije protiv Dunajske Strede u Beogradu 22.jula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda