MISTER STIGAO U SRBIJU: Sledeće subote u Užicu biće sahranjen legendarni trener Radomir Antić

N. I.

10. 07. 2021. u 10:01

LEGENDARNI srpski fudbalski trener, nekadašnji selektor Srbije i jedini stručnjak koji je vodio tri najveća španska kluba, Real, Barselonu i Atletiko Madrid, Radomir Antić biće sahranjen sledeće subote, 17. jula u Užicu.

МИСТЕР СТИГАО У СРБИЈУ: Следеће суботе у Ужицу биће сахрањен легендарни тренер Радомир Антић

FOTO: Privatna arhiva

Urnu sa Misterovim posmrtnim ostacima u Srbiju je pre nekoliko dana doneo njegov sin Dušan, autom iz Madrida.

Antić je preminuo u 72. godini života 6. aprila 2020. godine u glavnom gradu Španije, posle zdravstvenih problema i komplikacija izazvanih sepsom.

Porodica, supruga Vera, ćerka Ana, sin Dušan, unuci Radomir, Marko, Ivana i Petra, rodbina i mnogobrojni prijatelji će ispratiti Antića na sahrani 17. jula u 11.00 na Gradskom groblju Dovarje u Užicu.

Dan ranije, u petak 16. jula, grad Užice će u zgradi pozorišta u 19.00 organizovati komemorativni skup.

- Pre 15 meseci nas je napustio stub naše porodice, najbolji suprug, otac i deka na svetu. Mi još ne možemo da nađemo prave reči da opišemo šok i bol koje smo osetili 6. aprila prošle godine i koji na isti način osećamo i danas. Hvala svim iskrenim prijateljima i poštovaocima Radomirovog dela koji su sa svih strana sveta poslali reči utehe i podrške našoj porodici. Nažalost, punih 15 meseci nismo mogli da organizujemo sahranu u Srbiji. Radomir je kremiran prošle godine u Madridu i tek kada je epidemiološka situacija sa virusom korona to dozvolila, mi smo u prilici da organizujemo sahranu u Užicu - rekao je, za "Novosti", Dušan Antić, sin Radomira Antića.

Naš fudbalski velikan je kao trener ostavio ogroman trag u Španiji, a u ovoj zemlji su sa posebnim pijetetom odali počast Antiću. NJegov Atletiko, kome je 1996. doneo duplu krunu, u dva navrata se opraštao i svaki put je Radomiru ukazana ogromna zahvalnost za sve što je učinio.

POČAST NA "SANTJAGO BERNABEU"

- PREDSEDNIK Reala Florentina Pereza nas je pozvao i obećao da će Radomir dobiti počast na stadionu "Santjago Bernabeu" zbog onoga što je u Realu radio. Pritom je gospodin Perez i pokazao veliko poštovanje prema celoj našoj porodici. Odmah je zvao i Emilio Butragenjo, legendarni golgeter Reala, kao i ljudi koji su bili bliski sa mojim ocem. Predsednik UEFA Aleksander Čeferin je poslao telegram. Mnogi igrači su s nama kontaktirali, baš mnogi, ali ne bi bilo lepo da navedem samo neke od njih - rekao je Dušan Antić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)