POZITIVNA I SONJA, MILOŠ U KARANTINU: Ministarstvo omladine i sporta predložilo rešenje

N. ILjUKIĆ

06. 07. 2021. u 20:09

DVE loše vesti za tri dana. Veslač Miloš Vasić stigao je iz Atine u Tokio i tamo je potvrđeno da je pozitivan na virus korona.

ПОЗИТИВНА И СОЊА, МИЛОШ У КАРАНТИНУ: Министарство омладине и спорта предложило решење

FOTO: M. Vukadinović

Danas je potvrđeno i da je njegova supruga, košarkašica Srbije Sonja Vasić, inače MVP igračica sa poslednjeg EP, takođe pozitivna na isti virus. Oboje su proveli nekoliko dana u Atini, odakle je Vasić sa ostatkom delegacije, partnerom iz posade Martinom Mačkovićem, trenerom Nikolom Stojićem i veslačicom Jovanom Arsić, pošao ka Japanu.

Nejasno je kako je Vasić, kao i ostatak ekipe, bio testiran u Atini 96, pa ponovo 72 sata pred put, a čim je došao u Japan, antigenski test je pokazao pozitivne rezultate.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je danas potvrdio da je bračni par Vasić sada u karantinu zbog korone, ali je i predložio jedno od rešenja.

- Imamo dvoje zaraženih sportista u ovom trenutku, nažalost. U pitanju je bračni par. Žao mi je što je jedan od sportista koji je otputovao u Tokio ispunio sve zdravstvene protokole u Atini, jer su odatle krenuli u Tokio, a ipak je pozitivan - rekao je ministar Udovičić, ne navodeći imena bračnog para Vasić.

KO ĆE DA NOSI ZASTAVU?

IZVRŠNI odbor Olimpijskog komiteta Srbije je pre nekoliko dana, shodno preporuci MOK, odlučio da zastavu Srbije na ceremoniji svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 23. jula ponesu vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić.

Kako je šampionka Evrope sada pozitivna, pitanje je da li će se ona ili neka druga sportistkinja naći na čelu naše kolone na atletskoj stazi Olimpijskog stadiona u Tokiju.

Kako bi Milošu Vasiću, ali i ostatku delegacije, koji su sada u karantinu u japanskom gradu Nando Sitiju, olakšali predstojeće dane, Vanja Udovičić je otkrio plan Ministarstva omladine i sporta.

- Pokušavamo čitavu delegaciju da vratimo u Srbiju, jer ima još vremena do Olimpijskih igara koje počinju 23. jula. Potrebno im je da se vrate u trenažni proces, a trebalo bi da izvučemo maksimum. Ne smemo da dozvolimo da ostatak tima ima posledice, da bude izolovan. Moramo da im omogućimo da predstavljaju Srbiju na pravi način - dodao je Udovičić.

SRBIJA SA 85 SPORTISTA

OLIMPIJSKI tim Srbije trenutno broji 85 takmičara. Kako je potvrdio OKS, atletičarke Dragana Tomašević i Marija Vučenović izborile su olimpijsku vizu i učestvovaće na Igrama, a plasman su izborile na osnovu rang liste Međunarodne atletske federacije (IAAF).

Tomaševićeva, koja se takmiči u bacanju diska, peti put će učestvovati na OI, dok će Vučenovićeva, bacačica koplja, debitovati na najvećoj sportskoj smotri.

U Veslačkom savezu podržavaju plan MOS, jer su i Vasićev partner Martin Mačković i Jovana Arsić (skifu) u strogom karantinu i ne mogu da treniraju. Takođe, veruju da će se Vasić što pre oporaviti. Podsećaju i da je naš dvojac jedan od najboljih na svetu.

Kako je "Novostima" potvrđeno, Miloš Vasić je vakcinisan i revakcinisan kineskom vakcinom "sinofarm" protiv kovida 19, ali je, ipak, u Japanu bio pozitivan na virus.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)