IZAŠAO IZ EDENOVE SENKE: Torgan Azar postao junak Belgije

Z. ĆOROVIĆ

28. 06. 2021. u 21:53

ČITAVU karijeru proveo je u senci starijeg brata. Nije mu to smetalo, igrao je sve bolje i fudbalsko sunce ga je ogrejalo. Sada je Torgan Azar (28) heroj Belgije, njegov supersonični i lelujavi projektil doneo je četvrtfinale EP i skinuo Portugalce sa trona.

ИЗАШАО ИЗ ЕДЕНОВЕ СЕНКЕ: Торган Азар постао јунак Белгије

Foto AP

Potez odluke očekivao se od Sitijeve zvezde De Brujnea, uspešnijeg i popularnijeg iz porodice Azar, Realovog asa Edena, Interovog "tenkiste" Lukakua... Međutim, iz drugog plana iskrao se Torgan, kao kod šuta za pobedu u 42. minutu. Opalio je kao iz puške i efektno savladao Ruija Patrisija.

Dok se o dve godine starijem Edenu zna sve, Torgan se strpljivo probijao ka velikoj sceni. Zanimljivo je da dva brata od juniorskih dana igraju u različitim klubovima. Tako su ih usmerili roditelji, otac je bio drugoligaški igrač, dok im je majka nastupala za fudbalsku reprezentaciju Belgije. Imaju još dvojicu mlađe braće, koji su takođe fudbaleri. Iz takvog okruženja, Edena su ugrabili lovci na talente iz Lila, dok je Torgan otišao i Lans.

Kada je Čelsi kupio Edena Azara 2012. za 30 miliona evra, doveo je u paketu i Torgana, ali ga je odmah prosledio na pozajmice, prvo u Varegem, pa u Borusiju Menhengladbah. U Bundesligi je pronašao sebe, Borusija ga prvo otkupljuje 2015, pa četiri godine kasnije, posle 182 mečeva, 46 pogodaka i 44 asistencije, prodaje Dortmundu za 25 miliona evra. Od tada je za "milionere" odigrao 71 meč (11 pogodaka, 20 asistencija). Napravio je svoje ime, izgradio svoj stil, ali uvek se na njega gledalo kao na Edenovog mlađeg batu.

Ipak, na ovom EP stvari su se promenile.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi