SRBIJI OSAM MEDALJA U TVRĐAVI Uspešan prvi dan na Balkanijadi, Sinančević jači od neugodne povrede

V. N.

27. 06. 2021. u 20:10

SPEKTAKL u Smederevskoj tvrđavi ulepšali su naši atletičari koji su prvog dana osvojili osam medalja za Srbiju na Balkanijadi.

СРБИЈИ ОСАМ МЕДАЉА У ТВРЂАВИ Успешан први дан на Балканијади, Синанчевић јачи од неугодне повреде

FOTO: M. Vukadinović

Oduševili su šampioni Armin Sinančević, koga ni povreda nije mogla da spreči da blista u bacanju kugle i Elzan Bibić, koji se posle nekoliko meseci trijumfalno vratio na stazu i slavio na 1.500 metara.

U bacanju kugle dominirali su srpski asovi. Sinančević je bacao povređen, ali mu to nije smetalo da osvoji zlato hicem od 21,50 metara. Drugi je bio legendarni Asmir Kolašinac koji je kuglu bacio 20,54 metra.

Oduševio je i Elzan Bibić. Sjajni Novopazarac, koji je zbog bolesti propustio dobar deo sezone, dominirao je na 1.500 m i odbranio je titulu uz vreme - 3.52,23. Drugi je bio Barbaros iz Turske, a treći Mrkrčajan iz Jermenije.

- Presrećan sam što sam se na ovaj način vratio na stazu. Ponosan sam što sam pobedio, jer je konkurencija bila veoma jaka, a vreme teško. Izborio sam se sa svim problemima i ostvario sjajan rezultat - naglasio je Bibić.

U sedmoboju Marina Živković radovala se srebrnoj medalji.

U bacanju koplja Adriana Vilagoš je hicem od 60,94 m osvojila srebro uz novi juniorski rekord. Bronzi se radovala Marija Vučenović (56,55 m), dok je zlatno pripalo Elini Tzenko - 61,42.

Naša ženska štafeta (Anja Lukić, Ivana Ilić, Tamara Milutinović i Milana Tirnanin) osvojila je srebro na 4h100 m - 45,58.

Četvrto srebri za Srbiju osvojila je Dragana Tomašević u bacanju diska. Našoj šampionki je hitac u četvrtoj seriji od 56,62 m bio dovoljan za drugo mesto.

Lazar Anić je u skoku udalj bio treći skokom od 7,91 m. Pobedio je Rumun Gabrijel Bitan (8,11 m).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna