KO JE NOVI "SAMURAJ SA ČAIRA": Lalatović ga bombastično najavio, hoće li vezista ispuniti očekivanja?

Novosti online

24. 06. 2021. u 18:34

RADNIČKI je danas bombastično najavio novo pojačanje, a navijači već sada mnogo očekuju od Riohija Mićibućija.

КО ЈЕ НОВИ САМУРАЈ СА ЧАИРА: Лалатовић га бомбастично најавио, хоће ли везиста испунити очекивања?

FOTO: Aleksandar Ilić/FK Radnički

Kako je rekao Nenad Lalatović 27-godišnji japanac koji igra u veznom redu je "neverovatan igrač" koji je "godinama nastupao u japanskoj Džej ligi gde pravi veliku razliku.

-Mogu da kažem da smo doveli neverovatnog igrača za naše uslove. Mićibućija pratim godinu dana i uspeo sam da ga ubedim da dođe u Radnički i da je ovo najbolja sredina za njegov dalji fudbalski razvoj. Igra polušpica, godinama nastupa u Džej ligi i tamo pravi razliku, a znamo koliko je jaka ta liga. Igrao je i za reprezentativne selekcije Japana. Ovako kvalitetnog stranca Radnički nikada nije imao, to odgovorno tvrdim. Ja sam ga preporučio Ivici Tončevu i ostalim čelnicima Radničkog, a kada su i oni videli o kakvom se igraču radi, ušli smo u pregovore sa njegovim menadžerom Draganom Mrđom i uspeli smo da se dogovorimo. Garantujem da je takvih fudbalera malo u Srbiji. To je igrač koji pravi razliku i očekujem da ovde bude lider i čovek koji će odvesti ekipu ka realizaciji zacrtanih ciljeva- rekao je Lalatović za zvanični sajt Radničkog

Japanac je po Transfermarketu nastupao pre dolaska na Čair u drugoj ligi Južne Koreje, nosio je dres Čungam Asana, za koji je na sedam mečeva postigao dva pogotka. 

Pre toga nastupao je za japanski Vegals Sendaij,  za koji je na 14 mečeva postigao jedan gol, a godinu dana pre toga postigao je šest golova na 34 duela. 

U sezoni 2017/18 igrao je u japanskoj drugoj ligi za Ventforet Kofu, u čijem dresu je te sezone odigrao 40 mečeva, uz po dva gola i asistencije.

Na pomenutom sajtu dostupni su i podaci za sezonu 2016/17, u kojoj je Mićibući odigrao 11 mečeva bez postignutog gola, ali je u većem delu sezone bio suspendovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a