NEDELJA PROĐE: Milutin Šoškić - Verujem u naš fudbal

Ivan Lovrić

20. 06. 2021. u 08:33

Nedelja prođe, a prolazi i još jedno Evropsko prvenstvo u fudbalu bez naše reprezentacije.

НЕДЕЉА ПРОЂЕ: Милутин Шошкић - Верујем у наш фудбал

Foto privatna arhiva

Sećamo se nekih boljih vremena, a o ovom takmičenju, i ne samo o tome, razgovarali smo sa našom fudbalskom legendom Milutinom Šoškićem, nekada najboljim golmanom sveta. Pre više od pola veka branio je za planetu u meču protiv Engleza. Kao veliki sportista, ne zaboravlja da najpre čestita velike uspehe našim šampionima Novaku Đokoviću, Nikoli Jokiću i Vasiliju Miciću.

* Da li pratite EP u fudbalu i koji su vam prvi utisci?

- Pratim koliko mogu, ali nemam za sada neke naročite utiske.

* Koju biste reprezentaciju izdvojili? Ko je po vama favorit za prvo mesto?

- Bez obzira na slabije izdanje sa Škotskom, po meni su Englezi prvi favoriti. Igraju kolektivno i vrlo disciplinovano. Tu su, naravno, i Francuzi, koji imaju sjajne igrače, a treba računati i na Belgiju, koja sa Lukakuom i De Brujneom stvarno izgleda dobro. Ne treba zaboraviti ni Portugaliju, koja ima najboljeg igrača, Ronalda. A sve njih Italija sa novom i modernom igrom vreba iz prikrajka.

* Gotovo svaka reprezentacija ima dobrog golmana. Ko je za vas najbolji?

- Tamo su velika golmanska imena, Kurtoa, Donaruma, Nojer, Loris, i teško je nekog izdvojiti. Čini mi se da je Nojer malo popustio.

* Odavno nismo bili na nekom velikom takmičenju. Gde smo u odnosu na Evropu?

- Ja bih rekao da smo negde u sredini, ni gore ni dole, ali nadam se da će reprezentaciji krenuti nabolje. Imamo odličnog selektora Dragana Stojkovića, ali je ipak sve na igračima. Oni odlučuju kako ćemo igrati, a ne može da se kaže da nemamo dobrih igrača, jer igraju u velikim klubovima.

* Vaš Partizan je u kvalifikacijama za Evropu dobio Slovake. Mnogi kažu da Slovaci nisu levaci.

- Volim moj Partizan, u kome sam proveo gotovo ceo život, i kako onda da ne verujem u njih? Očekujem da će uprkos teškom protivniku proći prvu stepenicu, i da će se plasirati u Evropu, što svi mi partizanovci od njih očekujemo.

* Kakvo vam je zdravlje, i kako provodite penzionerske dane?

- Pravo da vam kažem, zdravlje mi je nikakvo. Mesecima ne izlazim iz zgrade, ne zbog korone, već zato što se teško krećem stepenicama. Upravo putujem za Sokobanju, na rehabilitaciju. U toj banji se družim sa partizanovcima, ali i zvezdašima. Vraćamo uspomene na slavne dane ova dva naša velika kluba i reprezentacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!